Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Leather Jacket – “Darts”

© CPU – Karen Van Lierde

Black Leather Jacket, het intrigerende viertal afkomstig uit het muzikale broeinest van Antwerpen, brak in het boerenjaar 2019 door met hun aanstekelijke single “Village People”. De rebelsheid en ongeremde energie van dat nummer katapulteerde hen onmiddellijk naar de hoogste golven van de fm-radio. Nadien leek het echter alsof de luidsprekers even tot zwijgen waren gebracht. Maar juist op het moment dat het verlangen naar nieuw materiaal bijna ondraaglijk werd, bereikte ons het verlossende nieuws dat Black Leather Jacket dit jaar nog met een gloednieuwe muziek op de proppen komt. Wat mogen we verwachten van deze rockers? Woedende riffs, knallende drums en een punkattitude die de adrenaline door onze aderen zal doen pompen. De band blijft trouw aan hun kenmerkende aanstekelijkheid en rock-‘n-roll-branie, maar voegt ook enkele nieuwe elementen toe aan hun vertrouwde formule. Verwacht een nieuwe richting die luider, sneller, zwaarder en experimenteler is.

In hun nieuwste single “Darts” maken we kennis met dat nieuwe geluid van Black Leather Jacket. Het nummer start met een strakke drum- en baslijn die geleidelijk aan een broeierige spanning opbouwt. Als een donderwolk die zich boven ons samenpakt, voegen de gitaarriffs zich krachtig bij het geheel. Maar het is de subtiele doch o zo aanstekelijke bijdrage van de synthesizer die de song verrijkt met een onweerstaanbaar catchy deuntje. De instrumentale lagen dansen om elkaar heen als vurige danspartners op de dansvloer van een ondergrondse nachtclub. De vocale uitvoering bezit dezelfde rauwe passie die we van Black Leather Jacket gewoon zijn en laat ons met elke noot meeklauwen in een onvergetelijke muzikale ervaring.

Alsof het universum hen een welverdiende beloning schenkt, werden de rockers van Black Leather Jacket vorige maand toegevoegd aan de affiche van Pukkelpop. Dit is de uitgelezen kans om hen nogmaals live aan het werk te bezichtigen en te genieten van hun onvervalste podiumenergie. Met een ontembare passie en een ongeëvenaarde livereputatie en oprechte rock-‘n-roll, stippen wij Black Leather Jacket met fluo markeerstift aan op onze planning voor Pukkelpop. Mis deze gelegenheid niet om ondergedompeld te worden in de energieke golf van “Darts” en hun nieuwe, gedurfde koers als band te ontdekken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Retie Rockt 2024: Loeihard zonder adempauze

Dat ze in de Kempen bekend zijn met het meer stevige gitaarwerk, is al langer bekend. Dat ze daar graag festivals organiseren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Leather Jacket - "Unity"

We moesten er even op wachten, maar sinds eind vorig jaar ligt er met Stinger een tweede plaat van Black Leather Jacket in de…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.