Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Leather Jacket – “Village People”

Soms zegt de bandnaam genoeg over het type muziek dat de band maakt. Dat is ook het geval bij het trio uit Essen, Black Leather Jacket. Leren jas aan, en gewoon kei hard gaan op de vettige gitaarriffs. Onze Grote Beren Van Morgen lossen met “Village People” de eerste single van hun debuutalbum, dat later dit jaar verschijnt. De band bestond al enkele jaren onder de radar, maar komt nu eindelijk in de spotlights te staan. Na een finaleplaats in De Nieuwe Lichting en succesvolle beurt in Humo’s Rock Rally lijken de heren eindelijk klaar voor het grote publiek. Wie deze luidruchtige garage rockers live aan het werk wil zien, krijgt daarvoor op 1 februari de kans op het Dansende Beren Feest.

We krijgen met “Village People” direct een knaller van formaat op ons bord geserveerd, met bijhorende videoclip! De single laat zich opmerken door een ruwe drum met bijhorende snaarinstrumenten. We krijgen spontaan zin om een blikje Carapils open te trekken en ons terug te trekken in een donkere kelder. Of de titel een verwijzing is naar de cultband uit de 80’s weten we niet, maar net als die bandleden heeft deze song ook weinig om het lijf. “Village People” klokt af onder de twee en een halve minuut, en zanger Alexander van der Wallen heeft ook niet bijster veel tekst nodig om de boodschap over te brengen. Het volume omhoog, en jezelf laten meesleuren in de smerige wereld van deze beloftevolle band is de boodschap!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren organiseert achtste DB Feest met BLUAI, Caspar Auwerkerken en Anthea!

Het jaar loopt stilletjes aan op z’n einde en dat betekent dat de feesten voor de deur staan. Naast Kerstmis en Nieuwjaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Till Morninglight - "Lights Out"

‘Een Belgisch garagerock duo dat no nonsense rock-’n’-roll uit de mouw schudt’, zo luidt de officiële omschrijving van Till Morninglight. Bij een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Empty Head - "Cosmic Rave"

Dat er de laatste jaren iets woekert in de alternatieve scene van Luik, is sinds het bestaan van Cocaine Piss en It…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.