Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy & RAYE – “The Weekend”

© CPU – Jan Van Hecke

Stormzy kwam, zag en overwon bij zijn passage op Rock Werchter. Naast een geweldige artiest, bewees hij ook een echte performer te zijn door het publiek stevig op te hitsen. Niet echt verbazend, want dat deed hij in 2019 al eens op Glastonbury in zijn thuisland. De Brit verscheen eind vorig jaar weer op het muzikale toneel met zijn plaat This Is What I Mean, na een muzikale en sociale mediapauze. De singles die daarna verschenen toonden gelukkig aan dat hij ook nog goede muziek kan maken, net zoals de zangeres die hij koos voor zijn nieuwste uitgave. RAYE bracht namelijk eerder dit jaar een album uit dat ons bijna omver blies, waardoor de verwachtingen voor deze “The Weekend” op voorhand al hoog lagen.

De openingsrol in “The Weekend” is weggelegd voor de mooie stem van RAYE, die samen zingt met wat een gospelkoor lijkt te zijn. Dat koor schakelt al snel over naar een beatje, waar de Britse zangeres over lijkt te zweven. We moeten toegeven dat het een opvallende combinatie is, de zachte, hemelse stem van RAYE met de zwaardere stem van Stormzy. Toch hebben de twee artiesten iets gemeen: hun krachtige teksten. Deze keer gaat het over een relatie, al maken de twee snel duidelijk dat het geen echte relatie is, maar eerder een gezellig nachtje dat ze tijdens het weekend beleven. De twee vullen elkaar bijna conversatiegewijs aan en het lijkt alsof de puzzelstukjes tijdens die aanvullende strofe in elkaar vallen. Ondanks hun aparte stemgeluiden passen Stormzy en RAYE heel goed bij elkaar en daardoor zal “The Weekend” het waarschijnlijk goed doen de komende periode.

Stormzy: Facebook / Instagram / Twitter / Website
RAYE: Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Fred again.. en Stormzy eerste headliners van Pukkelpop 2024!

Bij Pukkelpop zijn ze eindelijk uit hun welverdiende winterslaap gekropen. Echt slapen zat er hoe dan ook niet in voor de organisatie,…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.