Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single illuminati hotties – “Truck”

illuminati hotties, een naam die op zichzelf al nieuwsgierigheid opwekt, is een intrigerende en eclectische band die wordt aangevoerd door het muzikale brein van Sarah Tudzin. Met een achtergrond als gevierd mixer en producer heeft Tudzin haar stempel gedrukt op verschillende projecten, waaronder het co-produceren van het bejubelde album van boygenius en het werken aan het aankomende album van The Armed. Ondanks dat het enkele jaren geleden is dat we nieuw materiaal van illuminati hotties hebben gehoord, blijft deze veelzijdige artiest allesbehalve inactief. Met haar nieuwe single “Truck” laat ze een nieuw tijdperk aanbreken.

“Truck” presenteert zich als een kalme traktatie, een welkome afwisseling van de poppunkanthems zoals “MMMOOOAAAAAYAYA” en “Pool Hopping.” Het is fascinerend om te zien hoe illuminati hotties een subtielere weg inslaat. Toch zou dit nummer naadloos aansluiten bij de meer ingetogen tracks van haar vorige album Let Me Do One More. De gelaagdheid van de instrumentatie vormt een hecht samenspel, waarbij elk geluid met zorg is geplaatst om een warme en omhullende atmosfeer te creëren. De bedachtzame tekst nodigt de luisteraar uit om in een contemplatieve reis te duiken, terwijl Tudzins kenmerkende stemgeluid de emoties opwekt die diep vanbinnen resoneren. Met de herhaalde mantra ‘Heaven is a truck’ doet het zelfs een beetje denken aan het iconische “Range Life” van Pavement. Uiteraard is dit nog altijd het werk van illuminati hotties, wat betekent dat het hele nummer nauwgezet doordacht is: elk instrument schittert als een zonnige dag gezien door gesloten ogen, gehuld in een oranje blos.

Met “Truck” presenteert illuminati hotties zichzelf opnieuw als een intrigerende kracht binnen de muziekwereld. Met Sarah Tudzins vaardige aanpak als producer en haar vermogen om pakkende, maar gelaagde nummers te schrijven, blijft deze band een belangrijke en boeiende speler in de indiescene. Het feit dat er al een opvolger voor Let Me Do One More in de maak is, belooft alleen maar meer heerlijke muzikale traktaties in de nabije toekomst. Houd deze band in de gaten, want illuminati hotties schijnt een schat aan creativiteit te hebben die nog lang niet is uitgeput.

Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

illuminati hotties @ Botanique (Rotonde): Het gezelligste geheime genootschap

Jaren lang leende Sarah Tudzin haar talenten achter de schermen uit aan onder andere producer Chris Coady (Beach House, TV on the Radio),…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single illuminati hotties - "sandwich sharer"

illuminati hotties katapulteerde zich op korte tijd naar ons hart door haar bonte mix van stijlen. De ene keer laat de groep…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.