Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CMAT – “Where Are Your Kids Tonight?” (feat. John Grant)

© CPU – Mathias Verschueren

We haalden in het verleden een aantal keer de loftrompet boven voor CMAT. De Ierse is dan ook een countrypopfenomeen die van Dublin het nieuwe Nashville aan het maken is. Los van alle humor, toonde ze op Rock Werchter recent nog dat ze een meer dan goeie performer met een klok van een stem is. Amper anderhalf jaar na haar debuutalbum If My Wife New I’d Be Dead komt ze dit najaar met een opvolger waar ze al een paar nummers uit liet horen. De meeste indruk weet ze echter met haar nieuwste parel te maken waarvoor ze samenwerkte met John Grant.

“Where Are Your Kids Tonight?” is met een speelduur van vijf en een halve minuut een behoorlijke brok waar we heel wat aangeboden krijgen. Enerzijds is er dat tijdloze geluid dat gekenmerkt wordt door een lekker gitaarspel en het ritmische en tegelijk afgewogen drumspel. Wat “Where Are Your Kids Tonight?” uiteindelijk tot hét nummer maakt, is de markante samenzang tussen CMAT en Grant. CMAT neemt daarbij het voortouw en wordt quasi heel het nummer gedoubleerd en bijgestaan door John Grant, die met zijn karaktervolle stem een perfecte aanvulling is voor die knappe uithalen van de Ierse. Vervelen of in herhaling vallen doet “Where Are Your Kids Tonight?” op geen enkel moment met dank aan dat speelse dat ondanks de serieuze toon het luchtig weet te houden. Een zeer knap staaltje werk van de twee artiesten!

Crazymad, For Me verschijnt op 13 oktober.

Facebook / Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2024 maakt longlist bekend

In december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die terugblikken op het afgelopen muziekjaar, maar december is ook de maand waarin…
AlbumsRecensies

CMAT - Crazymad, For Me (★★★★): Een wervelende tijdreis

Met verbeten humor en gezegend met een kanjer van een stem vol soul, wist CMAT in 2022 met If My Wife New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Midlake & John Grant - “Roadrunner Blues” & “You Don’t Get To”

Midlake heeft zijn BNQT-project, waarin het met meerdere bevriende zangers op een album experimenteerde, ten grave gedragen na het bij momenten sterke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.