Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “Post Traumatic Blues”

© CPU – Sven Michiels

Corey Taylor kan duidelijk niet genoeg van zijn succes krijgen. Na een uitstekende passage op Graspop met zijn gemaskerde brigade van Slipknot, wil de zanger zich terug focussen op zijn eigen solocarrière. Zijn debuutplaat CMFT kreeg echter niet de beste kritieken en werd toch meerdere keren als flater bestempeld. Oorzaak kon aan de kersverse relatie met zijn huidige vrouw liggen, gezien meligheid en vrolijk in het leven staan, nooit Taylors formule geweest is. Geef ons maar de gebroken, verlaten man die het kot bijeen schreeuwt. Van het opkomende album loste Corey, oftewel The Great Big Mouth, al “Beyond” dat helaas weer een stukje van zijn legendestatuut af deed.

Na een mysterieuze intro wordt “Post Traumatic Blues” op gang geschoten en met ronkende gitaren en stevig gedrum, zitten we niet meer bij het softrockgehalte van het eerste soloalbum. Iets verder in de intro horen we dan weer een stevige gitaarsolo die zo uit de powermetalscene kan komen. Ook al klinkt de begeleiding dan wel iets meer als Taylors ongemaskerde band, hard is het wel. De strofes zullen de trouwe fans het meest kunnen smaken want met harde vocals, ergens tussen schreeuwen en spreken in, heeft Taylor het hier bij het juiste eind. Terwijl deze zangstijl recht uit het laatste Slipknot-album kan komen, is het instrumentaal iets minder hard, maar nog steeds genoeg voor de metalliefhebber. Jammer, maar helaas zijn het allemaal bekende smaken en laten ze ons niet per se watertanden naar het nieuwe album.

Tekstueel stapte Taylor momenteel gelukkig af van de futloze liefdesthema’s van CMFT en met terug een typische ‘you don’t know me’ boodschap zit Taylor ook hier weer goed. Enkele verzen laten de wenkbrauwen soms wat fronsen, maar het is een stap in de juiste richting. Instrumentaal bevinden we ons tussen Stone Sour en Slipknot, iets wat te verwachten is van de frontman van beide groepen. Helaas klopt de puzzel niet helemaal en mist er vooral iets nieuws. “Post Traumatic Blues” is mossel noch vis, Slipknot noch Stone Sour, geslaagd noch mislukt.

CMF2 wordt op 15 september uitgebracht en is gekoppeld aan een tour met ook enkele stops in Europa, hiervoor verwijzen we graag naar zijn website. Op 24 november rockt Corey Taylor de 013 Poppodium in Tilburg.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Dickinson - “Afterglow of Ragnarok”

Waardig ouder worden. Het onderwerp kwam meteen ter sprake bij de lancering van “Afterglow of Ragnarok”, de nieuwe single van Bruce Dickinson….
LiveRecensies

Corey Taylor @ Poppodium 013: Priester voor eigen kerk

Corey Taylor lanceerde enkele weken geleden CMF2, zijn tweede sololangspeler. De altijd mondige zanger van Stone Sour en Slipknot probeerde het al…
InstagramLiveRecensies

The Darkness @ Ancienne Belgique (AB): Al twintig jaar met de versterker op elf

‘Bestaan die nog?’ is de eerste bedenking die je maakt wanneer je hoort dat de Engelse hardrockband The Darkness momenteel langs concertzalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.