Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “Beyond”

© CPU – Sven Michiels

Binnen drie weken gaat Slipknot weer de baan op om de Europese (metal)festivals plat te spelen. Tot die tijd houdt frontman Corey Taylor zich gepassioneerd bezig met z’n solocarrière. Drie jaar geleden ontblootte hij zijn ziel op het debuut CMFT (Corey Mother Fucking Taylor). Dat album was echter een storm in een glas water. Zelfs de grootste metalsterren begaan soms een flater. Niettemin is de naam ‘Corey Taylor’ een keurmerk dat we niet kunnen negeren. Voor CMF2 houdt Taylor via zijn persoonlijk label Decibel Cooper (dat onderdeel is van BMG) de touwtjes strak in handen. Met een vers platencontract onder de arm waagt de Amerikaanse entertainer zich aan een tweede hoofdstuk.

Onze liefde voor de man is groot, maar “Beyond” stelt dat zwaar op de proef. De track lijkt ons bedoeld voor de jaarlijkse Rock 100 van Q-Music. We zijn niet vies van commercie – op het einde van elke rit moeten de cijfers kloppen -, maar de single ontbreekt de flair om ‘all the way’ te gaan. Moest Taylor dit uitgebracht hebben onder Stone Sour was het gewoon een ondermaatse single met uitzicht op iets beters. Onder eigen naam is “Beyond” smaaklozer dan een plantaardige ziekenhuismaaltijd. Dat is zonde want we weten dat de man van vele markten thuis is, en zijn stembereik andere genres aankan. Hij kan bijvoorbeeld een voorbeeld nemen aan Nergal van Behemoth, die met Me and That Man bewees dat satanische country geen geforceerd huzarenstuk is. Sorry Corey, volgende keer beter!

CMF2 verschijnt later dit jaar. Corey Taylor tourt dit najaar solo door de VS. Met Slipknot speelt hij 13 juni in de Ziggo Dome en 17 juni op Graspop Metal Meeting. Alle zaterdagkaarten (incl. VIP) zijn de deur uit. Ook de donderdag met Guns N’ Roses en Ghost is uitverkocht. Alle info over de wachtlijsten en overige dag- en weekendkaarten vind je hier.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Corey Taylor @ Poppodium 013: Priester voor eigen kerk

Corey Taylor lanceerde enkele weken geleden CMF2, zijn tweede sololangspeler. De altijd mondige zanger van Stone Sour en Slipknot probeerde het al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Corey Taylor – CMF2 (★★): Poging tot eerherstel

Corey Taylor is een man achter vele projecten, maar vooral bekend en erkend voor zijn werk met zijn stelletje loslopend – gemaskerd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “Talk Sick”

Nog een kleine maand te gaan tot CMF2 uitkomt, het vervolg op het geflopte CMFT dat Corey Taylors solocarrière wat moet redden. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.