Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Guru Guru – “Saint-Tropez”

© CPU – Chris Stessens

Het Limburgse The Guru Guru bouwde sinds 2012 al aan een aardige CV met twee albums, P C H E W en Point Fingers, en evenveel EP’s, 7 inch, 10 inch met Brutus en coronababy It’s a (Doggy Dog) World. De heren combineren verschillende genres zoals indie, math en psycho maar we kunnen vooral zeggen dat ze stevige noise maken. De derde langspeler Make (Less) Babies komt pas uit op 27 oktober. Gelukkig laten de Limburgers ons niet op onze honger zitten en we kregen alvast “Lotta Tension” als voorgerecht. Vandaag voegen ze “Saint-Tropez” toe aan het menu.

“Saint-Tropez” vervoegt het lijstje met rustigere muziek die The Guru Guru al uitbracht. De bas zorgt voor een verfrissende wind in het lied door aan het begin een trio te vormen met zang en drum. Het wordt pas een typische The Guru Guru-track wanneer de gitaar mysterieuze klanken toevoegt. “Saint-Tropez” breekt niet volledig los zoals we dat anders gewoon zijn van de band. De zang houdt zich gedurende het nummer koest en houdt daarmee de rest in toom. “Saint-Tropez” is een verfrissende cocktail, met zowel bekende als nieuwe ingrediënten. We zijn benieuwd naar wat de heren nog in petto hebben.

Het album Make (Less) Babies komt uit op 27 oktober 2023. Je kan The Guru Guru alvast zien op 15 juli op de Gentse Feesten (Gent) en 26 augustus op Farm Festival (Noorderwijk). Hun albumreleaseshows zijn op 9 november in Farrm (Hasselt), 16 november in Chinastraat (Gent) en 15 december in La Zone (Luik). In Nederland kan je The Guru Guru aan het werk zien op 8 december in Fluor (Amersfoort) en 9 december in V11 (Rotterdam).

Facebook / Instagram / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
FeaturesInterviews

Interview Versgeperst: ‘De liveopnames zijn alleen op vinyl te beluisteren’

Wie de Belgische muziekscene van het laatste decennium onder de loep neemt, komt al snel uit bij PXL-Music. De pop- en rockhogeschool…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (dag 3): Noise voor iedereen

De derde en laatste dag van het Ways Around Festival was opnieuw een groot succes. Ditmaal diende de museumzaal van de Botanique…
InstagramLiveRecensies

Brutus @ Ancienne Belgique (AB): Zestien rake vuistslagen

Als we het hebben over Belgen met naam en faam in het buitenland, dan kijken we al snel naar artiesten als Stromae,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.