Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis & Julia Michaels – “In A Perfect World”

© CPU – Toon Miermans

In 2010 schreef Tom Dice nog over “Me And My Guitar” en dat had even goed over de Australische singer-songwriter Dean Lewis kunnen gaan. In 2018 wist Lewis internationale populariteit te halen met zijn “Be Alright” en bijgevolg was zijn eerste langspeler A Place We Knew uit 2019 een groot succes en wist hij al een kleine drie miljard streams mee te verzamelen. De emotionele man zat wat in een lastig parket, want zijn tweede plaat The Hardest Love kon niet op evenveel enthousiasme rekenen, met uitzondering van de ode aan zijn vader op “How Do I Say Goodbye”. De vloek van de moeilijke tweede was dus wel degelijk een feit, het was hopen op nieuw materiaal en liefst ook snel. Afgelopen zondag mochten we hem nog verwelkomen in Klub C van Rock Werchter, waar hij zijn beste show op Belgische bodem speelde, en met die terugkeer hoort dan ook wat nieuwe muziek. Dat kregen we in de vorm van een samenwerking met de Amerikaanse Julia Michaels op “In A Perfect World”.

Lewis valt meteen met de deur in huis en opnieuw heeft hij zijn akoestische gitaar onder de arm. Vanaf de eerste lijn die hij zingt, is het duidelijk dat het weer een liefdesnummer zonder positief einde zal worden. Qua opbouw volgt hij ook hetzelfde patroon dat we reeds kennen van de Australiër: beginnen met lage strofes om dan in het refreinen uit volle borst te zingen. Michaels leent haar stem uit vanaf de tweede strofe en vanaf dan neemt zij zowat het vocale gedeelte over. Lewis zijn stem valt naar de achtergrond en de Amerikaanse eist zo goed als de rest van het nummer volledig op. Mochten de twee iets meer in conversatie gegaan zijn, zou het misschien een beter geheel vormen, maar nu komt het over alsof Lewis backing vocals verzorgt op zijn eigen single. “In A Perfect World” is er eentje die bestaat, maar niet om te onthouden.

Dean Lewis: Facebook / Instagram / Website
Julia Michaels: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

150 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - "Memories"

Dean Lewis is een singer-songwriter die we anno 2024 niet meer mogen onderschatten. Niet alleen in thuisland Australië weet hij met zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single David Kushner - "Skind and Bones"

David Kushner was de afgelopen maanden onmogelijk te ontwijken. De jonge Amerikaan scoorde vorig jaar namelijk een reuzehit met zijn single “Daylight”….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruth B. & Dean Lewis - "28"

Zowel Ruth B. als Dean Lewis zijn bekend door een doorbraakhit, zij dankzij “Lost Boy” en hij dankzij “Be Alright“. Ondertussen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.