Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuw single Mahalia – “Bag Of You”

© Kamilia Sain

Dat de Brits-Jamaicaanse Mahalia geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken werd in 2018 al duidelijk. Met “I Wish I Missed My Ex” haalde ze scherp uit naar haar – al dan niet fictieve – ex en leek een grote doorbraak om de hoek op haar te wachten. Inmiddels lijkt het allemaal wat rustiger te zijn geworden rond de zangeres, al haalt ze nog steeds met de regelmaat van de klok uit naar ex-vriendjes. In het voorjaar kregen we met “In The Club” nog een rustiger r&b-liedje waarop ze vriendschap onder de loep nam, maar nu is het alweer tijd voor wat anders. Naar aanleiding van de release van “Bag Of You” maakte Mahalia gebruik van haar sociale kanalen om het over onderwerpen te hebben die niet altijd even makkelijk aan te snijden zijn.

Net als op “In The Club” kiest Mahalia ook op haar recentste single voor een rustigere sound die getuigt van volwassenheid. Het zachte gitaarspel zorgt voor zonnestralen doorheen het wolkendek terwijl de zanglijn eerder doet denken aan een dagboekfragment. ‘I’m sorry if I come off like I’m needy / All I need to know is that you need me’, klinkt het en daarmee laat de anders zo scherp met woorden uithalende Mahalia ook even haar onzekerheid zien. Vooral naar het einde toe krijgen we een heel lieflijk geluid dat zowaar het einde van de uitbundige clubbangers van de zangeres aankondigt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

675 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia - "Ready"

We leerden gaandeweg dat het maken van een tweede langspeler geen vanzelfsprekende klus is voor heel wat muzikanten. Ook de Britse Mahalia,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia - "Cheat" (feat. JoJo)

Binnenkort is het zover, dan brengt de Britse zangeres Mahalia haar langverwachte tweede langspeler uit. Haar depuutplaat Love and Compromise zag drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.