Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes – “Rust” (feat. Tom Misch)

© CPU – Chris Stessens

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos. Misch werd bekend bij het grote publiek met het magistrale album GeographyOp die plaat vindt hij kunstig het midden tussen jazz, pop en hiphop. Uit een samenwerking met drummer en menselijke metronoom Yussef Dayes werd drie jaar geleden What Kinda Music geboren, een muzikaal meesterwerk dat bij ons méér dan terecht vier sterren kreeg. Nu komt het dynamische duo met single “Rust” naar buiten en daarop vinden ze de perfecte balans tussen de warme popklanken van Misch en de wat donkerdere jazzgroove van Dayes. Het nummer is een voorsmaakje van Dayes’ album Black Classical Musical dat verschijnt op 8 september van dit jaar.

“Rust” klinkt meteen heel herkenbaar: een inventief themaatje en een strakke, maar minimalistische drum zetten de toon voor de rest van het nummer. De single is grotendeels een dialoog tussen gitaar en drum waarin beiden afwisselend op het voorplan komen. Aangevuld met wat synthklanken en esotherische ‘oees’ past het geheel perfect samen en krijg je al een idee van de muzikale saus waarmee de rest van het aankomende album gegarneerd zal worden. Smaakt naar meer!

Yussef Dayes: Facebook / Instagram
Tom Misch: Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nas - Magic 3 (★★★½): Een goochelaar onthult nooit zijn geheimen

Een van de meest bezige bijen in het huidige rapgenre is niemand minder dan (en ietwat verrassend) Nas. Na een van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yussef Dayes - Black Classical Music (★★★★½): Als personificatie van pure passie

De dertigjarige Yussef Dayes is met drumstokken in zijn handen geboren. De Londenaar kreeg op amper vierjarige leeftijd van zijn ouders een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.