Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes – “Rust” (feat. Tom Misch)

© CPU – Chris Stessens

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos. Misch werd bekend bij het grote publiek met het magistrale album GeographyOp die plaat vindt hij kunstig het midden tussen jazz, pop en hiphop. Uit een samenwerking met drummer en menselijke metronoom Yussef Dayes werd drie jaar geleden What Kinda Music geboren, een muzikaal meesterwerk dat bij ons méér dan terecht vier sterren kreeg. Nu komt het dynamische duo met single “Rust” naar buiten en daarop vinden ze de perfecte balans tussen de warme popklanken van Misch en de wat donkerdere jazzgroove van Dayes. Het nummer is een voorsmaakje van Dayes’ album Black Classical Musical dat verschijnt op 8 september van dit jaar.

“Rust” klinkt meteen heel herkenbaar: een inventief themaatje en een strakke, maar minimalistische drum zetten de toon voor de rest van het nummer. De single is grotendeels een dialoog tussen gitaar en drum waarin beiden afwisselend op het voorplan komen. Aangevuld met wat synthklanken en esotherische ‘oees’ past het geheel perfect samen en krijg je al een idee van de muzikale saus waarmee de rest van het aankomende album gegarneerd zal worden. Smaakt naar meer!

Yussef Dayes: Facebook / Instagram
Tom Misch: Facebook / Instagram

Related posts
LiveRecensies

MIKE @ Botanique (Le Musée): Een onbezongen vedette bewijst zich onmisbaar

Als de jaren 2010 iets aangetoond hebben is het dat het internet helemaal op zichzelf in de proliferatie van muziekcarrière kan voorzien….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde Aan Daan - "Verrassing"

Wie denkt dat enkel oubollige liedjes in het Nederlands geschreven worden is eraan voor de moeite. Dat bewijst Aarde Aan Daan die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Norah Jones - Visions (★★★): Jazz in een souljasje

Met wereldwijd vijftig miljoen verkochte platen en negen Grammy Awards op haar schouw hoeft de Amerikaanse zangeres Norah Jones het al lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.