Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiny Legs Tim – “Death Bells Ringing”

Een jaar geleden moesten we afscheid nemen van Tiny Legs Tim nadat hij op vierenveertigjarige leeftijd onverwacht overleed tijdens een operatie. De Belgische zanger en gitarist was het heden en de toekomst van de Belgische bluesscene, maar kreeg helaas de tijd niet om nog meer platen te maken. Gelukkig krijgen we nu wel nog een postuum album met daarop een overzicht van de hele carrière van Tiny Legs Tim, alsook onuitgegeven archiefmateriaal en enkele nieuwe nummers, zoals het net uitgebrachte “Death Bells Ringing”. Sing My Title verschijnt op Tims verjaardag en dezelfde dag wordt ook een herdenkingsconcert gegeven.

“Death Bells Ringing” opent met een elektrische gitaar die heel bluesy klinkt, maar tegelijk ook neigt naar americana die aan The Band en The Byrds doet denken. De zang van Tim wentelt zich ook in de daarbij horende seventies sfeer en die blenden vanzelfsprekend zeer mooi samen. De single kabbelt op die manier ook lekker verder en luistert zeer makkelijk weg. We zien ons deze zomer al rondrijden met de autoramen open, de wind in onze haren en “Death Bells Ringing” door de speakers.

Sing My Title verschijnt op 28 november. Diezelfde dag vindt ook het herdenkingsconcert in de Handelsbeurs van Gent plaats.

Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

336 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiny Legs Tim - "Better Man"

Het is al meer dan een jaar geleden dat we afscheid namen van Tiny Legs Tim. De Belgische bluesgitarist en zanger overleed…
AlbumsRecensies

Tiny Legs Tim - Call Us When It's Over (★★★½): Not so tiny

Hoewel de gloriejaren der blues al enkele decennia achter ons liggen, is blues nog niet volledig in de put der vergetelheid gezonken….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dranouter organiseert zomersessies met o.a. Portland, Faces on TV & Absynthe Minded

Dat Dranouter elk jaar groter en groter wordt, moet voor weinig verbazing zorgen. Het festival wist vorig jaar headliners zoals The Kooks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.