AlbumsRecensies

Tiny Legs Tim – Call Us When It’s Over (★★★½): Not so tiny

Hoewel de gloriejaren der blues al enkele decennia achter ons liggen, is blues nog niet volledig in de put der vergetelheid gezonken. Voor menig kenner van de scene is Tiny Legs Tim dan ook geen onbekende meer. Met een tweede thuis in het blueswalhalla van Gent: de Missy Sippy; waar de zanger-gitarist al vijf jaar lang jamsessies organiseert. Je hoeft niet per se geboren en getogen te zijn aan de Mississippi-oevers om goede blues te fabriceren. Tiny Legs Tim bewees ons dat alvast met enkele sterke lp’s. Vandaag komt er een zesde langspeler bij op zijn kerfstok, die in de smaak valt.

Voor sommigen is deze pandemie een donker gat, maar anderen halen er iets moois uit en maken er het beste van. Tussen de twee lockdowns boekten Tim De Graeve en vrienden een studio voor een weekend met als resultaat deze coronaplaat. Blues is toch wel hét muziekgenre waar het hart op de tong wordt gedragen en er is dan geen beter moment om het te omarmen.

Voor Call Us When It’s Over liet De Graeve zich omringen door een groepje van Gents beste muzikanten. Een strakke ritmesectie bestaande uit Bernd Coene (Reena Riot, RAMAN) en Mattias Geernaert (SUMI, KOSMO SOUND) verzekert ons van rollende beats; waarop we een mooie samenwerking horen tussen het gitaarwerk van Tim De Graeve en Toon Vlerick (Absynthe Minded) – ook bekend als cafébaas van het charmante Bar Mirwaar. In de rauwe sound die ze neerzetten, is er veel plaats voor improvisatie en worden we blootgesteld aan enkele knallende solo’s. De typische slidegitaar kan natuurlijk niet ontbreken in een nostalgische bluesplaat. Die krijgen we dan ook bij de vleet. De muziek weet ons enerzijds te charmeren, anderzijds zoekt het een duister kantje in ons op. Mooie diversiteit dus.

Naast eigen werk, is er ook een cover van R.L. Burnsides “Goin’ Down South” terug te vinden. Hier schuift de band zijn rock-’n-roll kant naar voren, wat maar al te sappig klinkt. De zoete afsluiter “It’s All Over Now” staat in contrast met de overigens donkergekleurde plaat. Hier huist positiviteit in de mooie melodieën die ons betere tijden toewensen.

Op Call Us When It’s Over horen we een knap staaltje vakmanschap dat bovendien in slechts één weekend is opgenomen. In deze doorleefde muziek grijpt het collectief terug naar de roots: geen overproductie maar gewoon enkele vrienden die hun instrument meester zijn en zo een oprechte plaat afleveren die weet binnen te komen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
AlbumsRecensies

Van Morrison - What’s It Gonna Take? (★★): Zure slagroom op een saaie taart

Wanneer de Noord-Ierse Van Morrison in augustus zijn verjaardagstaart krijgt voorgeschoteld zullen daar maar liefst 77 kaarsjes op branden. Van al die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Dropout Boogie (★★★½): Fris, frivool en ook wat stoffig

Er zijn zo van die groepen die synoniem zijn met degelijkheid en waarvan je bij elke nieuwe release op voorhand weet wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.