FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dranouter organiseert zomersessies met o.a. Portland, Faces on TV & Absynthe Minded

© CPU – Jan Van Hecke

Dat Dranouter elk jaar groter en groter wordt, moet voor weinig verbazing zorgen. Het festival wist vorig jaar headliners zoals The Kooks en Tom Odell binnen te halen. Ook dit jaar had het driedaagse evenement al enkele mooie acts geboekt, met namen zoals Bazart en Het Zesde Metaal. Jammer genoeg kan dit niet doorgaan door het virus dat de hele wereld al maanden in rep en roer zet. Toen de veiligheidsraad een kleine twee weken geleden aankondigde dat concerten voor maximaal 200 personen in de zomer toch mogen doorgaan, hoorden we van ver enkele luide vreugdekreten. Zo kennen we ondertussen al de alternatieve programmatie van het Wilde Westen en natuurlijk kon Dranouter niet achterblijven. Ook zij zetten een bijzonder zomerse line-up op poten.

Eerder kondigden de organisatoren al concerten van Brihang en Froze (4 juli) en een kinderconcert van Kapitein Winokio (5 juli) aan, die – jammer maar helaas – al uitverkocht zijn. Gelukkig kregen we vandaag nieuwe optredens, waarvoor de ticketverkoop donderdag 18 juni om 10:00 van start gaat. Vanaf vrijdag 10 juli zullen er drie weekends lang elke avond (vrijdag, zaterdag en zondag) heerlijke concerten naar ons toegeworpen worden.

Op vrijdag 10 juli kunnen we zo Portland en Dries aan het werk zien. Op 11 juli is het dan weer de beurt aan drie Vlaamse parels met Yevgueni, Mooneye (solo) en cultheld Willy Organ. Zondag 12 juli komt opnieuw Portland langs, deze keer vergezeld door rijzende ster Meskerem Mees en nog een geheime band die zo snel mogelijk bekend wordt gemaakt. Het weekend erna starten we op vrijdag met drie fantastische bands: Geike (trio), Tiny Legs Tim (solo) en het West-Vlaamse Fokkersvreugde. Op 18 juli komen Faces on TV, The Calicos en Renée het prachtige Dranouter eens verkennen en de dag erna staan opnieuw Geike en Meskerem Mees op het podium, dat nog wordt aangevuld door The Bonnie Blues. Het laatste weekend van juli starten we met een knal door een concert van Absynthe Minded (duo) en Lee Anderson (solo). Op zaterdag 25 juli neemt The Bony King Of Nowhere hun vrienden van Junior mee en de voorlopig laatste dag van het zomersessieconcept wordt ingeluid door Stef Kamil Carlens en De Cauter Trio die nog een verrassingsband meenemen. Een hele boterham dus!

Vrijdag 10/07: Portland + Dries
Zaterdag 11/07: Yevgueni + Mooneye (solo) + Willy Organ
Zondag 12/07: Portland + Meskerem Mees + TBA

Vrijdag 17/07: Geike (trio) + Tiny Legs Tim (solo) + Fokkersvreugde
Zaterdag 18/07:  Faces on TV (solo) + The Calicos + Renée
Zondag 19/07: Geike (trio) + Meskerem Mees + The Bonnie Blues

Vrijdag 24/07: Absynthe Minded (duo) + Lee Anderson (solo)
Zaterdag 25/07: The Bony King of Nowhere + Junior + TBA
Zondag 26/07: Stef Kamil Carlens + De Cauter Trio + TBA

Meer info vind je hier! Hopelijk volgen er elders ook nog dergelijke initiatieven; we houden je op de hoogte.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees - "The Writer"

Slechts 22 jaar is Meskerem Mees en ze behoort nu al tot grote talenten van ons land. Na haar overwinningen in muziekconcours…
InstagramLiveRecensies

Portland @ Het Depot: Leve de vrijheid!

Aanstaande maandag is het exact twee jaar geleden dat Portland zijn debuutplaat Your Colours Will Stain uitbracht. Toch was het pas gisterenavond…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.