Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiny Legs Tim – “Better Man”

Het is al meer dan een jaar geleden dat we afscheid namen van Tiny Legs Tim. De Belgische bluesgitarist en zanger overleed op vierenveertigjarige leeftijd tijdens een operatie. Precies een jaar na zijn overlijden werd postuum het nummer “Death Bells Ringing” uitgebracht, dat deel zal uitmaken van Sing My Title, dat op 28 november verschijnt. Diezelfde dag vindt ook een herdenkingsconcert plaats in de Handelsbeurs van Gent, waar onder andere Steven Troch, Guy Verlinde en Simon Raman hun opwachting zullen maken.

De nieuwste single “Better Man” opent met opzwepende drums en het kenmerkende gitaarspel van Tim. Al snel komt daar zijn ietwat zeurende zang bij, want dat is ook hoe het bij een goed bluesnummer moet. Met enkele snelle gitaarlicks en solo’s tussendoor bewijst hij ook dat hij een van Belgiës grootste bluesgitaristen was. De steeds aanhoudende meeslepende drums verheffen het gitaarspel tot een haast filmisch geheel. “Better Man” is wederom een goede single van Tiny Legs Tim, die ons ook nogmaals confronteert met het feit dat we een fantastische muzikant zijn verloren.

Sing My Title verschijnt op 28 november. Diezelfde dag vindt ook het herdenkingsconcert in de Handelsbeurs van Gent plaats.

Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

416 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiny Legs Tim - "Death Bells Ringing"

Een jaar geleden moesten we afscheid nemen van Tiny Legs Tim nadat hij op vierenveertigjarige leeftijd onverwacht overleed tijdens een operatie. De…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sekou - "Better Man"

Achttien jaar en al op een van werelds bekendste festivals mogen staan. Het is iets wat de jonge Brit Sekou van zijn…
AlbumsRecensies

Tiny Legs Tim - Call Us When It's Over (★★★½): Not so tiny

Hoewel de gloriejaren der blues al enkele decennia achter ons liggen, is blues nog niet volledig in de put der vergetelheid gezonken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.