Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bully – “Change Your Mind”

© Sophia Matinazad

Alicia Bognanno is geen nieuweling in de muziekwereld. De zangeres uit Nashville vergaarde voor het eerst bekendheid met haar band Bully in 2014, maar na twee albums besloot ze met Bully verder te gaan als soloproject. In haar eentje bracht ze SUGAREGG uit en nu drie jaar later kunnen we binnenkort haar tweede soloplaat, Lucky For You, verwachten. Begin dit jaar kregen we met “Lose You“, “Days Move Slow” en “Hard to Love” drie voorproefjes te horen waaruit bleek dat er genoeg reden is om uit te kijken naar Lucky For You. Ook op “Change Your Mind” haalt Bully haar beste grungy poprock naar boven.

Bognanno werd eerder al geprezen voor haar stemgeluid en vergelijkingen met Kurt Cobain kunnen dan niet uitblijven. Net als op de eerdere singles schroomt de zangeres ook niet om op “Change Your Mind” haar rauwe stem te laten horen. Begeleid door grungy gitaren zingt Bognanno over het vinden van vrede in een gebroken relatie waar ze hard voor heeft gevochten om te behouden en in het refrein schreeuwt ze dan ook ‘you might love me at my best but at my worst, you’re walking out’. De sterke teksten, gecombineerd met zware instrumenten en een catchy refrein maken van “Change Your Mind” een single die ons doen uitkijken naar het album.

Lucky For You verschijnt op 2 juni. Aankomend weekend staat Bully op London Calling in Paradiso in Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

17 posts

About author
houdt van truffel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blondshell - "Docket" (feat. Bully)

De zomer is misschien nog redelijk veraf, maar wie wil kan bij deze beginnen uitkijken naar de doortocht van Blondshell op Pukkelpop….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bully - Lucky For You (★★★½): Met één voet in het heden, met de andere in de jaren negentig

Het voortdurende gevoel van nostalgie naar de jaren negentig lijkt eindeloos. Bands als Momma en Softcult zijn maar enkelen die meedingen naar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bully - "Days Move Slow"

Het cliché dat de donkerste momenten creatieve brandstof leveren aan kunstenaars geldt ook voor Bully, die na dertien jaar haar hond Mezzi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.