Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bully – “Lose You” (feat. Soccer Mommy)

Alicia Bognanno, beter bekend onder haar artiestennaam Bully, is een Amerikaanse singer-songwriter en producer uit Nashville, Tennessee. Haar muziek wordt gekenmerkt door haar rauwe en energieke stemgeluid, gecombineerd met riffs die teruggrijpen naar de punk- en grunge-scene uit de jaren ’90. We leerden haar kennen in 2015 met debuutalbum Feels Like. Het album werd overladen met mooie woorden door zowel pers als muziekliefhebbers. Het leverde haar straffe vergelijkingen op met artiesten als Kurt Cobain en Kim Gordon, niet de minsten. De daaropvolgende albums Losing en SUGAREGG werden eveneens geprezen om hun rauwe emotie en melodische hooklines.

De zoektocht naar nieuwe invloeden zorgt er nu voor dat Bognanno voor het eerst een gastzangeres heeft uitgenodigd op een Bully-nummer. Het mag geen verrassing zijn dat ze koos om Sophie Allison, beter bekend als Soccer Mommy, te inviteren. Voor Bully was het een no-brainer aangezien ze al jaren grote fan is van Soccer Mommy. Net zoals Bully geeft Soccer Mommy al eens graag een twist aan die jaren negentig sound. De distortionknop staat al vanaf de eerste seconden op elf en de drums klinken lekker smerig. Soccer Mommy laat haar zachte en breekbare stemgeluid samensmelten met Bully’s rauwe en energieke sound. Het resultaat klinkt alsof het enkele dagen gemarineerd is in grungy geluiden waar ze als afwerking hun engelenstem over gestrooid hebben.

“Lose You” is een bijzonder geslaagde samenwerking tussen twee getalenteerde artiesten die beiden hun eigen unieke geluid meebrengen. Het is mooi om te zien hoe Bully haar eigen grenzen verlegt en daarbij samenwerkt met andere artiesten. Als deze samenwerking een voorbode is van wat er nog komen gaat, dan kunnen we ons verheugen op nog veel meer moois van deze twee artiesten.

Instagram Bully / Instagram Soccer Mommy / Facebook Bully

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blondshell - "Docket" (feat. Bully)

De zomer is misschien nog redelijk veraf, maar wie wil kan bij deze beginnen uitkijken naar de doortocht van Blondshell op Pukkelpop….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singles

Nieuwe single Francis of Delirium - "Blue Tuesday"

De laatste jaren maakten we met mondjesmaat kennis met Francis of Delirium. De Luxemburgse band loste in 2021 met Wading al een ep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.