Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bully – “Days Move Slow”

© Sophia Matinazad

Het cliché dat de donkerste momenten creatieve brandstof leveren aan kunstenaars geldt ook voor Bully, die na dertien jaar haar hond Mezzi verloor. De muzikante uit Nashville schreef er “Days Move Slow” over, een nummer dat net ingaat tegen wat je kan verwachten van muziek over rouwen.

De titel die een slome indruk wekt, zet je al op het verkeerde been. Bully contrasteert het gevoelige onderwerp met een stevig geluid, waarin ze behendig de grens tussen poprock en grunge bewandelt, net zoals in de vorige single “Lose You” met stadsgenoot Soccer Mommy. Het nummer zou niet hebben misstaan op de soundtrack van een tienerfilm uit de jaren 2000, tussen iets van The Donnas en The Breeders. Deze muzikale energie weerklinkt in de tekst, waarin Bully inzoomt op het rouwproces zelf. Ze beschrijft eerst de leegte en vervreemding die ze ervoer na het verlies. Uit het refrein daarna blijkt dat ze dat lamgeslagen gevoel van zich af wil schudden: ‘Something’s got to change’, zingt ze op zo’n manier dat je zelf niet bij de pakken wilt neerzitten.

“Days Move Slow” brengt vooral de wil over om het leven (weer) in handen te nemen, waardoor het de thematiek van afscheid nemen overstijgt. Het leven gaat door en daarbij hoort voor Bully ook nieuwe muziek maken. Met een tekst zoals ‘I’m tired of trying to prove my worth’ verheldert ze haar intenties voor het aankomende album Lucky For You. Ze kan met deze tweede single alvast opnieuw overtuigen. Ook live toont ze trouwens op 19 mei haar beste kant op London Calling in Amsterdam.

Facebook / Instagram  / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blondshell - "Docket" (feat. Bully)

De zomer is misschien nog redelijk veraf, maar wie wil kan bij deze beginnen uitkijken naar de doortocht van Blondshell op Pukkelpop….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singles

Nieuwe single Francis of Delirium - "Blue Tuesday"

De laatste jaren maakten we met mondjesmaat kennis met Francis of Delirium. De Luxemburgse band loste in 2021 met Wading al een ep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.