Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Gila Monster”

© CPU – Senne Houben

In gizzverse-termen is het alweer een eeuwigheid geleden dat King Gizzard & The Lizard Wizard nog een plaat dropte. Changes verscheen namelijk in oktober, maar de twee albums daarvoor kwamen ook uit oktober. Stilaan wordt het zinloos om het aantal releases nog te tellen. Op dertien jaar zijn het er een kleine veertig, inclusief uitgaves van concerten. Afgezaagd klinken de Australiërs vooralsnog niet, want telkens proberen de jeugdige jongens een nieuw genre uit. Dit keer is metal opnieuw aan de beurt, want op “Gila Monster” horen we enkele van hun hardste riffs tot nu toe. Het gilamonster is een hagedis uit Arizona en geldt als het kleine neefje van Godzilla sinds de B-film The Giant Gila Monster uit 1959. Misschien is dit wel die ‘lizard’ waarnaar het zestal zichzelf heeft vernoemd. De basis van het nummer lijkt wat op de klassieker “Orgasmatron” van Motörhead, maar al snel komen complexere gitaarstukken op de proppen. Halfweg wordt de vocal scherper waarbij Ambrose Kenny-Smith terug zijn keel opensmijt.

De single is natuurlijk vergezeld met de verheugende aankondiging van een nieuwe plaat, die op 16 juni verschijnt met de volgende overzichtelijke titel: PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation. Zo’n naam kan je moeilijk helemaal serieus nemen, verwacht je dus maar aan een stevige portie memes in je lokale shitpostgroep. De metalstijl lijkt op die van Infest The Rats’ Nest uit 2019, maar we zien ook aanwijzingen dat het wel eens op de doorlopende plaat Nonagon Infinitiy uit 2016 zou kunnen lijken. Zo zou de feedback in het begin van “Gila Monster” het einde kunnen zijn van de vorige track en eindigt de song evenmin in volledige stilte. De bijhorende video flirt nog meer met de fandoms van Lord of the Rings en Harry Potter dan die van “Gamma Knife” en “The Lord Of Lightning“. Met slechts zeven tracks op het dubbelalbum zou het ons dus niet verbazen als de hagedis tovenaar nog eens een conceptalbum lost!

Vanaf vandaag is het dus nog één maand wachten tot PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation het licht ziet.

Facebook / Instagram

Tracklist voor PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation:
1. Motor Spirit
2. Supercell
3. Converge
4. Witchcraft
5. Gila Monster
6. Dragon
7. Flamethrower
8. Dawn of Eternal Night feat. Leah Senior (Audiobook)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

159 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation (★★★★★): Protagonisten van het inferno

Ben je ooit al op een concert van King Gizzard & The Lizard Wizard verzeild geraakt, dan heb je ongetwijfeld aan den…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard - "Dragon"

PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation, het is een mondvol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.