Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arlo Parks – “Pegasus” (feat. Phoebe Bridgers)

© CPU – Jan Van Hecke

Na het geslaagde Collapsed In Sunbeams heeft de Britse Arlo Parks eventjes zitten sleutelen aan een nieuwe langspeler en dat resultaat mogen we eind deze maand aanschouwen op My Soft Machine. Hiervan kregen we al enkele puike singles te horen: “Blades” gaf zachte r&b beats voor een pastelkleurenpalet, tijdens het beluisteren van het catchy “Impurities” droomden we weg en op “Weightless” kwamen er enkele gezellige donkere beats aan te pas. Arlo Parks heeft een herkenbare sound en blijft daar trouw aan, maar zoekt toch genuanceerde nieuwe hoeken op binnen die sound en op haar nieuwste single doet ze dat samen met niemand minder dan Phoebe Bridgers. De Amerikaanse was onlangs nog maar te horen op muziek van The National, bracht eerder dit jaar een album uit met boygenius en is momenteel op tournee met popster Taylor Swift waar ze ook samen het podium deelden.

Met een zachte, dromerige intro nestelt “Pegasus” zich gezellig in je gehoorgang. Er komen al gauw iets meer beats bij, maar toch blijft het intieme karakter van de muziek aanwezig. De kalmerende stem van Arlo Parks wordt na een tijdje aangevuld met de lichtere zang van Phoebe Bridgers en de twee klinken samen als zoete honing. ‘I think you’re special, cause you told me’ zingen de twee en ondanks dat de mooie tekst nogal vaak herhaald wordt, klinkt het wel heel magisch. Bridgers kruipt opnieuw vooral in de rol van backingvocalist, maar weet op die manier toch net een extra sparkel toe te voegen aan het betoverende liedje van Arlo Parks.

My Soft Machine verschijnt op 26 mei en op 15 september speelt Arlo Parks in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1122 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.