Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National – “Your Mind Is Not Your Friend” (feat. Phoebe Bridgers)

© CPU – Jan Van Hecke

Fans van de Amerikaanse indieband The National moeten nog twee weken geduld uitoefenen tot de band zijn inmiddels negende langspeler lost. Aan hun proefstuk is het vijftal rond Matt Berninger al lang niet meer toe en dus weten we inmiddels misschien wel iets te goed wat we kunnen verwachten. Nadat we eerder al singles als “Eucalyptus”, “New Order T-Shirt” en “Tropic Morning News” kregen, wordt vandaag een nieuw tipje van de sluier opgelicht. Met Phoebe Bridgers als frisse toevoeging probeert The National nog maar eens het hart van menig liefhebber van trieste liedjes te winnen.

Een pianodeuntje dat doet denken aan de muziekdoos waar we als kind onze juwelen in verstopten, vormt de basis voor “Your Mind Is Not Your Friend”. Langzaamaan verschuilt de piano zich achter de rest van de muziek en horen we vooral Berninger en Bridgers. De herkenbare stem van die eerste wordt verzacht door de lieflijke klanken van Phoebe Bridgers, waardoor het allemaal net wat minder zwaar klinkt. Echt verrassen doet The National helaas niet en ook het feit dat het allemaal heel goed uitgevoerd wordt, ligt volledig in het reeds uitgestippelde verwachtingspatroon. In de laatste minuut zwelt het geheel een beetje aan en lijken we in het oog van de storm terecht te komen, maar ook die kunnen we zonder enige kleerscheuren afwenden. The National lijkt al lang niet meer zo spannend als zou moeten.

First Two Pages of Frankenstein verschijnt op 28 april.

 /  / Website

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
InstagramLiveRecensies

boygenius @ Pukkelpop 2023: Goddelijke melancholie

Een unieke set, meer kan er niet gezegd worden over het optreden van boygenius. De band bracht dit jaar het prachtige debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The National - "Alphabet City" & "Space Invader"

2023 belooft een boerenjaar te worden voor (fans van) The National. De band rond Matt Berninger kwam om en bij de vier…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.