Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alan Palomo & Mac DeMarco – “Nudista Mundial ’89”

De naam Alan Palomo doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar dat komt ongetwijfeld omdat je de Texaan beter kent onder zijn vorige artiestennaam: Neon Indian. Die naam is anno 2023 weliswaar niet meer zo politiek correct en dus gaat de man nu verder door het leven onder zijn eigen naam. En dat is eigenlijk niet het enige speciale, want buiten een losse single gerekend, was het ook alweer acht jaar geleden sinds er muziek van de Amerikaan op de wereld werd losgelaten. Dat staat meteen in schril contrast met de feature van dienst op deze nieuwe “Nudista Mundial ’89”, want Mac DeMarco bracht vorige week nog maar een album uit met maar liefst 199 onuitgebrachte nummers, meteen goed voor een kleine tien uur luisterplezier. Dat het hier vandaag dus zonder twijfel over een opvallende samenwerking gaat, lijkt nu al duidelijk.

Tien uur duurt deze “Nudista Mundial ’89” niet, maar het duo weet ons wel een dikke drie minuten te boeien. Dat mag best letterlijk genomen worden, want de twee dompelen ons onder in een bad vol funky synths en groovy baslijntjes. De temperatuur stijgt met andere woorden zienderogen en ook stilstaan behoort al snel niet meer tot de mogelijkheden. Palomo en DeMarco lieten zich voor hun samenwerking inspireren door Leisure Suit Larry, een videogame uit de jaren ’80, en laat dat dan ook perfect de vibe weergeven die deze “Nudista Mundial ’89” uitstraalt. Fijn om te chillen in het zonnetje, maar ook om de beentjes los te gooien op het, al dan niet, (naakt)strand.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mac DeMarco - 5 Easy Hot Dogs (★★): Verdwaald in de leegte

Nadat hij het grootste deel van zijn 2022 tour afzegde, inclusief zijn geplande show in het Rivierenhof, was het even onduidelijk wat…
AlbumsRecensies

The Simps - Siblings (★★★★): Puberale postpunk van een dynamisch duo

Je kent misschien wel een groep die je terugbrengt naar die zorgeloze tienerjaren in het skatepark. Zelfs als je zoals ons amper…
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.