Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gaslight Anthem – “Positive Charge”

© CPU – Peter Verstraeten

De energieke klanken van The Gaslight Anthem zijn weer terug van weggeweest met hun nieuwste single “Positive Charge”. De band uit New Jersey heeft met hun Springsteen-achtige punkrockstijl al vele harten veroverd. De grote doorbraak kwam er in 2009 met The ’59 Sound. Zo brachten ze rond de decenniumwissel geregeld een bezoekje aan Rock Werchter en Pukkelpop. Ook in ’s lands meest geliefde concertzaal, AB in Brussel, waren ze graag geziene gasten. In 2015 was hun bobijntje echter leeg en ging elk lid zijn eigen weg. Zo zagen we zanger Brian Fallon vorig jaar nog solo aan het werk in Trix. Na een pauze van drie jaar kwamen ze in 2018 even weer bij elkaar voor een aantal optredens. Vorige zomer volgde dan de aankondiging dat ze weer samen muziek gingen maken. Dat werd gevierd met een korte tour door Europa. België lieten ze jammer genoeg links liggen. In 2014 brachten ze voor het laatst nieuwe muziek uit, maar nu beloven ze meer muziek en tours in de toekomst.

Met “Positive Charge” laat The Gaslight Anthem horen dat ze nog steeds weten hoe ze een catchy nummer moeten schrijven. De krachtige gitaarriffs en de energieke drums vormen de perfecte achtergrond voor de lyrische stem van frontman Brian Fallon. De gierende gitaren doen de boel vanaf de eerste seconden ontploffen. Van zodra Fallon inzet, schakelt het tempo een versnelling lager. Hoe blij we ook worden om het viertal eindelijk weer nieuwe muziek te horen spelen, de song mist een beetje peper en zout om te blijven boeien. Het nummer begint als een boodschap van vreugde en optimisme, waarin de bandleden en hun publiek worden aangespoord om het verleden achter zich te laten en met een open hart naar de toekomst te kijken.

Helaas moeten we het voorlopig doen met deze nieuwe single, aangezien er voorlopig geen nieuwe Europese tour gepland staat. Wie in Amerika vertoeft de komende tijd heeft meer geluk want de band vertrekt volgende week op het eerste deel van hun tour. Voor het najaar kondigden ze net nog extra data aan, wederom enkel voor de Amerikaanse medemens. Jammer nieuws voor de vele Europese fans die de band op handen dragen en reikhalzend uitkijken naar een live-optreden. Want The Gaslight Anthem is een van die bands die songs live naar een hoger niveau kunnen tillen, iets dat deze “Positive Charge” wel kan gebruiken. Er is nog geen nieuws wanneer we een nieuw album mogen verwachten, maar dat het album in de maak is, verklapten ze wel al. Voorlopig is honger een beetje gestild, al mocht het een beetje meer zijn.

Website / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gaslight Anthem - "Little Fires"

We vinden het altijd fijn wanneer artiesten na een lange afwezigheid terugkeren, zeker als die nieuwe start er meteen boenk op is….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gaslight Anthem - "History Books" (feat. Bruce Springsteen)

Een jaar geleden kondigde The Gaslight Anthem aan na enkele jaren van afwezigheid en soloprojecten weer samen muziek te gaan maken. Eind…
InstagramLiveRecensies

Brian Fallon & The Howling Weather @ Trix Club: Een broeierige lenteavond gevuld met verkoelende americana

Het was weeral meer dan vier jaar geleden dat Brian Fallon ons landje verblijdde met zijn aanwezigheid. Toen was De Roma het…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.