Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luna Morgenstern – “Jealous”

Afkomstig uit Duitsland, maar verblijvend in Nederland. Luna Morgenstern heeft op die manier bruisend muzikaal bloed door haar aderen lopen. Nederland heeft de laatste jaren heel wat muzikale revelaties afgestuurd op ons Belgenland (of toch vooral op het deel dat dezelfde taal spreekt) en we hopen dat Luna Morgenstern ook in Vlaanderen (en bij uitbreiding België) een fanbase kan opbouwen. De artieste verkende eerst haar muzikale identiteit met electro-popnummers als “Click Work Drop” en “Little Girl”, maar intussen neigt ze meer naar hyperpop met toffe nummers als “IDONTOU” en “Dance Dance (Don’t Go)”. We zijn in ieder geval benieuwd naar wat Morgenstern nog te bieden heeft en “Jealous” geeft nog een blik op de nieuwe ep die er zit aan te komen.

Hyperpop gaat vrijwel hand in hand met stemvervormers en daar opent “Jealous” dan ook mee. Toch duikt de zachte stem van Luna Morgenstern ook snel op en door de spanning die in de muziek wordt opgebouwd, zit je eigenlijk te wachten tot het nummer losbreekt. Bij het eerste refrein is het zo ver en komt alles in een stroomversnelling terecht. De cleane track nodigt dankzij de snelle beats uit tot dansen en al dansend valt het iets minder op dat de tekst in het refrein nogal repetitief is. Op dat ene minpuntje na is “Jealous” opnieuw een tof en uitbundig nummer waarop Luna Morgenstern op een heldere manier weet te overtuigen.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1122 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luna Morgenstern - "SOS/Stranded"

De Duits-Nederlandse zangeres Luna Morgenstern is aan haar grote opmars bezig, want na shows in het voorprogramma van onder andere Goldband en…
FeaturesInterviews

Interview Luna Morgenstern: 'Ik heb echt heel veel zin in de toekomst'

De Duits-Nederlandse Luna Morgenstern is een opkomend muzikaal talent en mag momenteel het voorprogramma van Froukje verzorgen. Met haar elektronische popmuziek zorgt…
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Ancienne Belgique (AB): Uitgelaten woonkamerconcert

Het Nederlandse lied kent de afgelopen jaren een opflakkering en dat allemaal dankzij een aantal frisse nieuwe gezichten. De alomtegenwoordige Froukje is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.