Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rico Nasty – “Turn It Up”

De Amerikaanse rapster Rico Nasty doet het allemaal: ze lanceerde het begrip ‘sugar trap’, promoot zichzelf op diverse sociale media en is ook nog eens een poppunkfashionista. Voor iemand die op de middelbare school eigen mixtapes in elkaar flanste, kon het Maria-Cecilia Simone Kelly slechter vergaan. Want zo belandde haar album Sugar Trap bijvoorbeeld in Rolling Stones’ lijst van beste rapalbums uit 2017. Verder wordt ze geprezen door andere internationale media als XXL en NME en mag ze Coachella en Rolling Loud ook afstrepen van haar bucketlist. Twee jaar geleden was ze te gast op “Jealous” van Mahalia, maar koos ze het jaar erna terug voor haar eigen carrière. Op Las Ruinas ontwaakte de muzikale kameleon volledig en voor “Turn It Up” schakelde ze 100 Gecs in om de track te producen.

Meer dan een monotone, industriële beat heeft de Amerikaanse niet nodig om haar gal te spuwen. De snelheid aan bars is van een ongezien niveau, maar of ze dit ook buiten de studio kan realiseren, is nog maar de vraag. Niet dat haar fans daar wakker van zullen liggen want Nasty heeft het immers zo ver geschopt dat haar (online) fanbase haar zal blijven volgen, zolang ze maar zichzelf blijft. Dat is op “Turn It Up” meer dan het geval, al komt ze een stuk harder uit de hoek dan gewoonlijk. In plaats van ‘sugar trap’ houdt ze nu het tempo aan van de drillrappers. Niettemin zijn de teksten allerminst vulgair en heeft Nasty een inhoudelijke boodschap te verkondigen. Ze choqueert dus niet om te choqueren, maar wil met iets vuilere muziek het internet eens flink wakker schudden.

Facebook / Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 3): Rebellerende jongeren in de nacht

Van vermoeidheid was er op de derde festivaldag van DOUR nog geen sprake. Ook al kwam het grootste deel van het publiek…
AlbumsRecensies

Denzel Curry - Melt My Eyez, See Your Future (★★★★): Een mannelijke man reikt naar de andere kant

Elk genre zijn contraire helden, en zo ook Denzel Curry. Talloze memes werden reeds gewijd aan Curry’s nummers, gezichtuitdrukking of uitspraken, waarmee…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult affiche aan met o.a. Loyle Carner, Kamaal Williams, Danny L Harle en meer

Het licht aan het einde van de lange coronatunnel is eindelijk in zicht en de festivals uiten hun hoop met gloednieuwe namen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.