Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia – “Jealous” (feat. Rico Nasty)

Spaanse muziekinvloeden domineren tegenwoordig de wereldwijde hitlijsten. Al verschillende artiesten maakten hun Spaanse achtergrond tot centrale handelsmerk en zowat elke grote popster heeft zich ondertussen wel aan een samenwerking gewaagd met Rosalía of Bad Bunny. Ook de Jamaicaans-Britse Mahalia laat zich op haar nieuwste single verleiden door de Spaanse zon. Na haar mooie debuutplaat Love & Compromise, vol soulvolle lo-fi r&b, brengt ze het zomerse “Jealous” uit, met behulp van de Amerikaanse rapster Rico Nasty.

Het Spaanse flamencogetokkel in het begin tovert ons meteen een broeierige zonsondergang voor de ogen. ‘Summer’s outside’ zingt Mahalia meteen, en ze heeft duidelijk niet gelogen. Wanneer Mahalia ook nog eens licht sensueel gaat neuriën in het refrein, kan het bijna niet meer misgaan. Versterkt door een sterke zwoele beat, doet het nummer denken aan “Simmer”, haar dansbare samenwerking met Burna Boy.

Op basis van Rico Nasty’s stevige repertoire, hadden we verwacht dat ze de temperaturen nog wat meer zou laten stijgen. Rico doet haar naam hier echter verrassend weinig eer aan, want ze houdt het allemaal net iets te netjes en klinkt te terughoudend. In de bridge probeert ze nog een laatste stoere eindspurt te trekken, maar het komt toch te laat binnen. Rico’s bijdrage had de opzwepende single nochtans naar een pittiger niveau kunnen brengen.

“Jealous” is zonder twijfel een fijne, zomerse en opzwepende single, maar het is net niet het pittige vuurwerk waar we stiekem op hadden gehoopt.

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luna Morgenstern - "Jealous"

Afkomstig uit Duitsland, maar verblijvend in Nederland. Luna Morgenstern heeft op die manier bruisend muzikaal bloed door haar aderen lopen. Nederland heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rico Nasty - "Turn It Up"

De Amerikaanse rapster Rico Nasty doet het allemaal: ze lanceerde het begrip ‘sugar trap’, promoot zichzelf op diverse sociale media en is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kiana Ledé - “Jealous” (feat. Ella Mai)

Met haar zwoele pop/r&b maakt Kiana Ledé al sinds 2016 zoete melodieën voor onze oren. In theorie was dat al wat eerder,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.