banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia – “Jealous” (feat. Rico Nasty)

Spaanse muziekinvloeden domineren tegenwoordig de wereldwijde hitlijsten. Al verschillende artiesten maakten hun Spaanse achtergrond tot centrale handelsmerk en zowat elke grote popster heeft zich ondertussen wel aan een samenwerking gewaagd met Rosalía of Bad Bunny. Ook de Jamaicaans-Britse Mahalia laat zich op haar nieuwste single verleiden door de Spaanse zon. Na haar mooie debuutplaat Love & Compromise, vol soulvolle lo-fi r&b, brengt ze het zomerse “Jealous” uit, met behulp van de Amerikaanse rapster Rico Nasty.

Het Spaanse flamencogetokkel in het begin tovert ons meteen een broeierige zonsondergang voor de ogen. ‘Summer’s outside’ zingt Mahalia meteen, en ze heeft duidelijk niet gelogen. Wanneer Mahalia ook nog eens licht sensueel gaat neuriën in het refrein, kan het bijna niet meer misgaan. Versterkt door een sterke zwoele beat, doet het nummer denken aan “Simmer”, haar dansbare samenwerking met Burna Boy.

Op basis van Rico Nasty’s stevige repertoire, hadden we verwacht dat ze de temperaturen nog wat meer zou laten stijgen. Rico doet haar naam hier echter verrassend weinig eer aan, want ze houdt het allemaal net iets te netjes en klinkt te terughoudend. In de bridge probeert ze nog een laatste stoere eindspurt te trekken, maar het komt toch te laat binnen. Rico’s bijdrage had de opzwepende single nochtans naar een pittiger niveau kunnen brengen.

“Jealous” is zonder twijfel een fijne, zomerse en opzwepende single, maar het is net niet het pittige vuurwerk waar we stiekem op hadden gehoopt.

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia - "Roadside" (feat. AJ Tracey)

Op haar lauweren rusten is niets voor Mahalia. De Engelse debuteerde in 2012 met haar ep Head Space, waarop ze nog heel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia - "Whenever You're Ready"

De nillies duiken niet alleen weer op in de mode van vandaag, ook de nieuwe single van Mahalia verraadt sporen van die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chiiild - "Awake" (feat. Mahalia)

Een samenwerking met Mahalia is nooit een slecht idee. Dat moet ook Chiiild gedacht hebben, nadat hij bijdragen hoorde van de Engelse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.