Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PinkPantheress – “Turn it up”

© CPU – Chris Stessens

Met haar lieflijke stem en snoezige popbeats smeedde PinkPantheress de ideale TikTok-muziekstijl in 2021. De Britse zangeres had nog geen volledig album samengesteld of haar eerste singles “Break it off” en “Pain” hadden zich op sociale media verspreid als een lopend vuurtje. Op enkele jaren tijd vereeuwigde PinkPantheress haar naam als popster met de ene hit na de andere. Ze verscheen op het officiële album van de Barbie-film en werkte onder andere samen met sterproducers zoals Skrillex en Mura Musa. Haar virale “Boy’s a liar, Pt. 2” met Ice Spice werd op anderhalf jaar tijd al bijna een miljard keer gestreamd op Spotify. PinkPantheress zet haar indrukwekkend traject dit jaar verder met een eerste single: “Turn it up”.

Aan de hoes te zien mogen we weer een suikerig popschijfje in de traditionele PinkPantheress-sfeer verwachten. Het is geen verrassing dat de fonkelende beat van “Turn it up”, die Pantheress zelf producete, onder haar eigen engelachtige vocals zou belanden. Met een high pitched sample van Latijns-Amerikaanse zangeres Selena Quintanilla-Pérez’ stem, geeft Pantheress haar song een extra feeëriek laagje. In combinatie met de melancholische vioolgeluiden blinkt “Turn it up” instrumentaal toch wel uit in haar jonge discografie. Tekstueel plakt ze opnieuw aan haar favoriete thematiek: liefde en gevoelens. We weten niet wat PinkPantheress precies in haar fragiele nummers steekt, maar ze klinken keer op keer verslavend.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #43

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PinkPantheress - "Mosquito"

Slechts een paar jaar geleden schreef PinkPantheress nog liedjes vanuit haar slaapkamer voor een vriend, maar de laatste tijd lijkt de carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PinkPantheress - "Angel"

Het verhaal van PinkPantheress leest een beetje als een sprookje. Een tienermeisje dat van muziek maken op haar slaapkamer uitgroeit tot een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.