Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The BossHoss -“Nice But No” (feat. Electric Callboy)

In Duitsland is The BossHoss al bijna twintig jaar een grote speler in de entertainmentindustrie. Het duo Alec ‘Boss Burns’ Völkel en Sascha ‘Hoss Power’ Vollmer startte zijn carrière met countrycovers van wereldberoemde pop- en rocknummers. In 2005 coverden ze bijvoorbeeld “Ça Plane Pour Moi“. Op die manier werd The BossHoss de partyband bij uitstek en deden passages/featurings voor reclamevideo’s en Eurosong de streamingcijfers stijgen tot in de miljoenen. Pas vanaf het tweede album Rodeo Radio uit 2006 leverde The BossHoss eigen nummers af en stempelde ze zijn sound af als ‘Country Trash Punk Rock’.

Voor “Nice But No” mag het ‘Punk Rock’ vervangen worden door metalcore. Völkel en Vollmer hebben goed in de mot wat commercieel marcheert, want voor hun nieuwe single laten ze Electric Callboy mee schitteren. De Duitse metalcoreband werd met Tekkno een verrassend innovatief stijlproject en speelde onlangs ook in Lotto Arena. “Nice But No” is voor beide partijen een win-winsituatie. De ene heeft nu een voet tussen de deur bij een mainstreampubliek, terwijl de andere het hardere genre kan toevoegen aan zijn palmares. Anders geformuleerd heeft de track weinig spannends om het lijf. “Nice But No” swingt en groovet alsof het geen naam heeft, maar Electric Callboys bijdrage blijft beperkt tot wat middelmatige screams, riffs en drumpartijen. Het cliché ‘Take the money and run’ houdt zichzelf zo levendig in stand.

The BossHoss speelt zondag 9 juli op Bospop in Weert. Electric Callboy is op zondag 13 augustus de afsluitende headliner van Alcatraz Open Air in Kortrijk.

The BossHoss: Facebook / Instagram / Website 
Electric Callboy: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Rock Circus 2023: Cirque du Metal

Grote metalfestivals zijn een zeldzaamheid dezer tijden. Daar moest verandering in komen volgens concertorganisator Mojo, en zo ontstond sinds dit jaar The…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…
InstagramLiveRecensies

Alcatraz Open Air 2023 (Festivaldag 3): Op vrije voeten

Onze gevangenisstraf zit er spijtig genoeg op. Volgens schatting ontving Alcatraz in totaal 45.000 bezoekers, al was het nergens te druk of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.