Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beartooth – “Sunshine!”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Toen Caleb Shomo in 2012 als uitlaatklep de band Beartooth oprichtte, had hij waarschijnlijk niet verwacht dat zijn groep zo groot zou worden. Maar na enkele Europese tours, waarin ze vorige maand ook de Ancienne Belgique lieten vollopen, en festivaloptredens op onder andere Graspop kunnen ze wel stellen dat ze alles behalve onsuccesvol zijn. Ook qua productiviteit mag de band niet klagen, want met vier studioalbums in acht jaar brengen ze aan de lopende band nieuwe muziek uit. Het laatste wapenfeit Below is echter ondertussen al een kleine twee jaar uit en door de snelheid van de afgelopen jaren begint het bij de fans, die niet kunnen wachten op nieuw werk, langzaam aan te kriebelen. Dat kwam er in de vorm van “Riptide”, waarmee de band afgelopen jaar de alternatieve hitlijsten bestormde.

Nu is de band weer terug met de nieuwe single “Sunshine!”, maar de vraag is of het nummer dezelfde status kan krijgen als zijn voorloper. Ondanks het rare begin opent de single sterk, totdat de akoestische gitaren erin vliegen en alle energie eruit gezogen wordt. Wanneer Beartooth even later het gaspedaal weer indrukt lijkt het nummer zich enigszins te herstellen, maar als even later de grunts erin vliegen blijft “Sunshine!” aanvoelen als een samenraapsel van verschillende ideeën. Nee, als je het ons vraagt gaat “Sunshine!” niet de hit worden waar de band op rekende en, mocht er een nieuw album komen, moeten ze hun zevenmijlslaarzen aantrekken om deze misser te herstellen.

Beartooth blijft de komende maanden nog op het Amerikaanse continent en maakt pas tegen het einde van de zomer de reis richting Europa, waar het onder andere op Lowlands staat.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KEN Mode - "These Wires"

Nee, KEN Mode is geen uitsmijter uit de Barbie-film, maar een snoeiharde noiseband uit Canada. De bandnaam verwijst naar ‘Kill everyone now…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.