Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi – “Wish You The Best”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Je mag vinden wat je wilt van Lewis Capaldi en zijn muziek, maar het parcours dat de jonge Schot op korte termijn afgelegd heeft, is op z’n minst indrukwekkend te noemen. Het syndroom van Gilles de la Tourette, dat op een dag wel eens het eind van de muzikale carrière van de man zou kunnen betekenen, en een angststoornis gooien soms roet in het eten, maar in de recent verschenen Netflix-documentaire How I’m Feeling Now onthult Capaldi op bijzonder eerlijke wijze hoe het hem allemaal vergaat. Volgende maand verschijnt zijn tweede langspeler en daarvan krijgen we met “Wish You The Best” alweer de vierde single te horen na “Forget Me”, “How I’m Feeling Now” en “Pointless”.

Waar het op “How I’m Feeling Now” de gitaar was die als eerste te horen was, kruipt Capaldi ditmaal achter de piano. De vertrouwde, hoopvolle klanken die hij weet te creëren zorgen ervoor dat we wel nog voor het eind van de eerste minuut kunnen zeggen dat de Schot er alweer in geslaagd is een uiterst radiovriendelijke popballade te maken. Een nogal emotioneel refrein met grootse uithalen drukt een herkenbare stempel op het geheel en zo nemen we de tijdens zijn concerten vooral grappige man meteen een stuk serieuzer. Het zou ons verbazen mocht Lewis Capaldi met deze “Wish You The Best” niet alweer een monsterhit te pakken hebben, want uiteindelijk willen we allemaal luidkeels en in tranen zingen over ons gebroken hart.

Broken By Desire To Be Heavenly Sent verschijnt op 19 mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

622 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Lewis Capaldi lost vijf nieuwe nummers op deluxeversie van Broken By Desire To Be Heavenly Sent

2023 was een bewogen jaar voor Lewis Capaldi. Niet alleen bracht de immens populaire singer-songwriter zijn tweede album Broken By Desire To Be…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lewis Capaldi - Broken By Desire To Be Heavenly Sent (★★½): Lichtpuntjes in het tranendal

Nog niet zo heel lang geleden doorkruiste vader Mark Capaldi met regelmaat Schotland. Aan zijn zijde zoonlief Lewis, want die wilde graag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.