FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Coely, Black Box Revelation, LaBrassBanda en meer vervoegen Dranouter-affiche

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na de aankondigingen van onder andere Merol, Bazart en Laïs zet de organisatie van Dranouter zijn line-up vandaag wat extra kracht bij. In het weekend van 4, 5 en 6 augustus komen ook Coely, Black Box Revelation en Johannes Is Zijn Naam langs in het Heuvelland op een van de oudste festivals die ons land te bieden heeft.

Voor de nieuwe lading namen graaide het West-Vlaamse festival vooral in de Belgische pot. Coely zal de bezoekers op zaterdag meenemen in haar ‘Alive-experience’, die we na haar releaseshow in de AB een absolute aanrader kunnen noemen. De zangeres is na zes lange jaren ‘back like she never left’ met een ijzersterk album. Net als zij heeft ook Black Box Revelation recent een puike en diverse plaat uitgebracht. De setlist van Jan Paternoster en zijn kompanen zal op die vrijdag dan ook naar alle waarschijnlijkheid gedomineerd worden door nummers van Poetic Rivals.

Ook voor Nederlandstalig zingende Belgen is er plaats op de affiche: Johannes Is Zijn Naam, de frontman van de voormalige band The Van Jets, doet het nu op zijn eentje en zit allerminst stil. Met “Ik Ben Er Niet” en “Apparaat” leverde hij al enkele goede singles af en zal hij als muzikale dichter de knusse Cirque-tent op de slotdag van Dranouter zonder twijfel naar zijn hand kunnen zetten. Ook kleinkunstmeester Jan De Wilde zakt af naar het westen van ons land om samen met de tachtigkoppige harmonie YPRIANA de aanwezigen een verjaardagsoptreden te serveren.

Verder zal LaBrassBanda op de zondag voor een hoogtepunt zorgen. Met onder andere een eigen versie van Rammsteins “Dicke Titten” bewijzen ze dat niets te gek is. Als misschien wel de meest verscheiden act op het festival zullen ze iedereen in beweging brengen met hun folk-ska-punk-techno-reggae-polka-mariachi-en ga zo maar door. Zij die in 2019 op de weide van Dranouter stonden, weten waarover we spreken. Daarnaast staan ook Omiri en PLANTEC begin augustus op het bekendste festival van het Heuvelland.

Tickets voor Dranouter zijn al in volle verkoop aan de volgende prijzen: 94 euro voor een dag, 127 euro voor twee dagen of 155 euro voor de full experience. Je vindt ze, samen met meer info over het festival, op de website van Dranouter.

Een overzicht per dag (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 4 augustus: Daan – Laïs – Lucky Chops – Ão – Vincent Coomans – Naragonia Quartet – Grace Petrie – Dallahan – Hoven Droven – Black Box Revelation

Zaterdag 5 augustus: Jonathan Jeremiah – Bazart – Snaarmaarwaar – Loogaroo Quartet – Rob Heron & The Tea Pad Orchestra – Stick In The Wheel – Noble Jacks – Jungle By Night – Coely Jan De Wilde & YPRIANA Omiri PLANTEC

Zondag 6 augustus: Merol – Warhaus – Selah Sue – Ukulele Death Squad – Omar Dahl – Will Pound & Jenn Butterworth – Eliza Carthy & The Restitution – Mascarimiri – Broes – LaBrassBanda Johannes Is Zijn Naam

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 1): Van rustig inbollen geen sprake

Traditiegetrouw opende Pukkelpop de deuren reeds op donderdag voor houders van combitickets en vrijdagtickets om aan halve capaciteit het feest officieel voor…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 2): Charmant chauvinisme en The Sheila Divine

Dreigende donderwolken hingen boven Olmen op de tweede en laatste dag van editie 2023 en leken roet in het eten te gooien…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 4): Dansen en daveren

Dour gaat dit weekend zijn laatste dagen in, maar aan een zomerse sfeer en onuitputbare muziekschatten was er op dag vier geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.