Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STONE – “Left Right Forward”

© CPU – Lennert Nuyttens

STONE is trots op Liverpool en goed op weg om de nieuwe Liverpoolse trots te worden. Het viertal kende de laatste maanden een bewonderenswaardige opmars met hun snedige rock, al had de band daar wel een aantal aanlopen voor nodig. In hun begindagen bestormde de band nog als The Bohos menig zaaltje en werden ze vooral lokaal op handen gedragen. De naamsverandering in 2019 bracht niet meteen het gehoopte succes, maar bij de pakken bleven ze niet zitten. Tijdens de coronapandemie haalden ze met bassiste Sarah Surrage vers bloed binnen en ging STONE muzikaal nieuwe richtingen uit. Met succes, want sindsdien lost de band de ene na de andere schijf. “Money (Hope Ain’t Gone)” schopte het zelfs in De Afrekening van StuBru en daar lijkt ook het gloednieuwe “Left Right Forward” in te kunnen belanden.

STONE zoekt op “Left Right Forward” een gulden middenweg tussen toegankelijkheid en de ruigere gitaren. Laten we alvast zeggen dat ze in dat opzet zijn geslaagd door het over een iets andere boeg te gooien. Dat ze de mosterd haalden bij The Streets helpt daar voor een groot deel bij, maar als een fletse kopie klinken ze allerminst. Het charisma van frontzanger Fin Power gutst er mede door zijn Liverpoolse tongval vanaf op “Left Right Forward”. Het refrein is om eerlijk te zijn wel een beetje wennen en lijkt in eerste instantie geplukt uit een kinderliedje, maar dat maakt het op de een of andere manier weer catchy en leuk. STONE is iets minder rechttoe rechtaan op “Left Right Forward” en toch kunnen ze ons ermee bekoren.

Op zaterdag 1 juli staat STONE op The Slope van Rock Werchter.

Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1924 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
InstagramLiveRecensies

STONE @ Botanique (Orangerie): Steengoed

Het Liverpoolse viertal STONE kunnen we gerust omschrijven als een van dé hypes van het moment, maar anders dan bij andere rages…
AlbumsRecensies

STONE - Punkadonk 2 (★★★½): Stap naar volwassenheid

De Liverpoolse band STONE werd afgelopen maanden wel al eens omschreven als ‘rockbelofte’, maar die naam mogen ze stilaan inwisselen voor ‘gevestigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.