Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop – “Faster”

‘I don’t care, I love it’, met die simpele tekst worden we dankzij Icona Pop en Charli XCX meteen terug gekatapulteerd naar “I Love It” uit 2012. De ‘fucking song was big in Germany’, België en nog een hele hoop andere landen en zette eigenlijk vooral Charli XCX op de kaart, ondanks dat ze slechts een feature was op het nummer. Het Zweedse duo sloeg er sindsdien niet meer in om het succes van die doorbraakhit enigszins te evenaren, al wisten ze met bijvoorbeeld “All Night” wel nog toffe nummers uit te brengen. Daarnaast blijven de twee ook samenwerken met andere artiesten als Galantis en Sofi Tukker, maar op hun nieuwe single houden ze zelf de touwtjes in handen.

“Faster” is er eentje voor tijdens een steviger feestje. De beats en repetitieve teksten doen meteen denken aan het holst van de nacht in een donkere club en combineren die specifieke sfeer op momenten kort met een knipoog naar het verleden. Het is een uitbundige song die vraagt om even uitbundige dansmoves, maar dat lijkt ons geen probleem wanneer dit lied rond een uur of vier wordt gedraaid. Hitpotentieel zoals “I Love It” heeft “Faster” niet meteen, maar Icona Pop heeft zich intussen misschien meer gericht naar de uitgaanswereld dan naar die van de radiohits. We kunnen alvast niet wachten om eens goed los te gaan op “Faster”.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop - "Where Do We Go From Here"

Icona Pop kondigde onlangs hun tweede album aan, dat tien jaar na hun debuutalbum verschijnt. Hebben de twee zo lang zitten broeden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop & Yaeger - "Shit We Do For Love"

Als je bekend geraakt door een hit, is het moeilijk om daarna die piek te evenaren. Dat gebeurde ook bij Icona Pop,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop – “I Want You” (feat. Galantis)

Wie Icona Pop zegt, zegt “I Love It”. Die samenwerking met Charli XCX werd een megahit en kwam ondertussen al tien jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.