Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop – “I Want You” (feat. Galantis)

Wie Icona Pop zegt, zegt “I Love It”. Die samenwerking met Charli XCX werd een megahit en kwam ondertussen al tien jaar geleden uit. Feel old yet? Jij niet alleen. Dit jaar komen de Zweedse dancepopdames Caroline Hjelt en Aino Jawo met een nieuw album, dat ze grotendeels in quarantaine in Stockholm maakten. Hoewel de livesector destijds volledig stil lag, is het een heel dansbare plaat geworden. Met “I Want You” krijgen we een schoolvoorbeeld van wat de rest van het muzikale jaar zal brengen voor het duo.

En of de nieuwe single dansbaar is. Maar hoe kan dat ook anders als je de hulp inroept van landgenoten Galantis, die al grote successen boekten met “Runaway (U & I)” en “Heartbreak Anthem“. De Zweedse dames draaien niet rond de pot: ‘I want you’ vat de boodschap van het nummer heel goed samen, maar daarmee is ook alles gezegd. Verder is de song muzikaal weinig verrassend: de pophousesound is verre van nieuw en daarmee weinig grensverleggend. De vier artiesten hadden zeker een interessanter eindproduct kunnen voorleggen, maar spelen met dit platte dancepopliedje op veilig. Voordeel voor hen is dan weer dat het op de grote radiostations wel goed zal scoren.

Icona Pop: Facebook / Instagram / Website
Galantis: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galantis & Neon Trees - "Dreamteam"

De Zweden Christian Karlsson en Linus Eklöw vormen sinds 2012 een danceproject dat doorheen de jaren honderden miljoenen streams verzamelde. Van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop - "Where Do We Go From Here"

Icona Pop kondigde onlangs hun tweede album aan, dat tien jaar na hun debuutalbum verschijnt. Hebben de twee zo lang zitten broeden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop & Yaeger - "Shit We Do For Love"

Als je bekend geraakt door een hit, is het moeilijk om daarna die piek te evenaren. Dat gebeurde ook bij Icona Pop,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.