Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop & Yaeger – “Shit We Do For Love”

Als je bekend geraakt door een hit, is het moeilijk om daarna die piek te evenaren. Dat gebeurde ook bij Icona Pop, het duo dat bekend geraakte met het partynummer “I Love It“. Niet dat de muziek die de Zweden daarna uitbrachten slecht was, maar als je ons vraagt om drie even grote hits op te sommen, zullen we toch even moeten nadenken. Icona Pop werkte in het verleden al samen met heel wat artiesten en wist daar al leuke singles mee uit te brengen zoals “Spa” met Sofi Tukker. Ook voor deze nieuwe uitgave schakelen ze de hulp in en dat van de Zweedse Yaeger.

Yaegers muziek komt licht overeen met die van Icona Pop, namelijk catchy en dansbaar. De samenwerking tussen de twee maakte ons dus lichtjes hoopvol, want we dachten dat we hier opnieuw een partysingle in onze handen zouden krijgen. Helaas stelt “Shit We Do For Love” wat teleur. Icona Pop probeert zich vast te houden aan een formule die ooit succesvol was, namelijk een herkenbaar en gemakkelijk zinnetje dat iedereen kan meeschreeuwen, omringd door stevige beats en opvullende strofes. Bij deze single voelt die samenstelling nogal saai en zelfs na een tijd irritant aan, want meer dan ‘the shit that we do for love’ blijft er niet in ons hoofd zitten en het klinkt als een geforceerde remix van een popliedje zonder inhoud. Waar Icona Pop ooit de repeat-knop liet overwerken, zal vandaag eerder de ‘skip’-knop aangeklikt worden.

Icona Pop: Facebook / Instagram / Website
Yaeger: Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop - "Where Do We Go From Here"

Icona Pop kondigde onlangs hun tweede album aan, dat tien jaar na hun debuutalbum verschijnt. Hebben de twee zo lang zitten broeden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop - "Faster"

‘I don’t care, I love it’, met die simpele tekst worden we dankzij Icona Pop en Charli XCX meteen terug gekatapulteerd naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop – “I Want You” (feat. Galantis)

Wie Icona Pop zegt, zegt “I Love It”. Die samenwerking met Charli XCX werd een megahit en kwam ondertussen al tien jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.