Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DEADLETTER – “The Snitching Hour”

© Guus van der Aa

De Britten van DEADLETTER zijn het momenteel helemaal aan het waarmaken. De jonge wolven jagen al een tijdje hun grote dromen achterna en dat betaalt zich uit. Vorig jaar mochten ze Placebo vergezellen op diens Europese rondje langs de arena’s, terwijl ze ook nog eens een onderdak vonden bij het toonaangevende platenlabel So Recordings. De plannen voor een eerste album zijn gemaakt, maar voordien wil de band graag nog een paar podiums bestormen in binnen- en buitenland en op die manier nog meer harten veroveren. Nog voor het sextet in april op een uitgebreide tour vertrekt, stomen ze ons en zichzelf klaar met de gloednieuwe single “The Snitching Hour”.

Het experimenteren en improviseren in het repetitiekot werpt zijn vruchten af. Het levendige “The Snitching Hour” is namelijk een groovy en zeer dansbaar nummer met een rijke instrumentatie geworden. Enerzijds heb je die ritmische saxofoon die de strofes kleuren, terwijl het refrein net iets meer hoekige en noisy kanten vertoont. Frontzanger Zac Lawrence zingt dan weer op zijn kurkdroge en toch enigszins charismatische manier de losse eindjes aan elkaar en weet het refrein een bepaalde herkenbaarheid te geven. Dat laatste zorgt ervoor dat “The Snitching Hour” redelijk makkelijk blijft hangen en je goesting krijgt om het nog eens op te zetten. DEADLETTER zet hun muzikale groei onverstoorbaar door en dat maakt ons tot een nog grotere fan van de bende.

DEADLETTER zakt de komende maanden maar liefst vier keer af naar ons Belgenland: op vrijdag 7 april staan ze op BRDCST in de Ancienne Belgique, op zaterdag 8 april op Les Nuits Eclectiques in Marbehan, op zaterdag 22 april in de Charlatan in het kader van Badlands en in het eerste weekend van augustus staan ze op Absolutely Free Festival in Genk.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2032 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DEADLETTER - "Mere Mortal"

Het postpunkcircuit heeft de afgelopen jaren aan een verschroeiend tempo nieuwe bands doen ontstaan. Eervolle vermeldingen in die categorie zijn bands als…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.