Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Dead To The World”

© CPU – Bert Savels

De geruchten over een langverwachte Oasis-reünie beleven sinds kort weer een ferme opflakkering. De scheiding die Noel onlangs doormaakte draagt daar zijn steentje zeker aan bij, maar het is vooral een interview op France Inter dat voor hoop zorgt. De oudste Gallagher-broer zei namelijk voor het eerst in lange tijd dat hij openstaat voor een reünie en dat was natuurlijk genoeg om het Oasis-fandom in complete meltdown te sturen. Toch heeft hij momenteel meer aan het hoofd dan zijn scheiding en een eventuele reünie, want op 2 juni brengt hij met zijn begeleidingsband The High Flying Birds een nieuw album uit. Hij gaat trouwens ook nog op tour doorheen Amerika en het Verenigd Koninkrijk om Council Skies te promoten, dus een Oasis-reünie zal toch nog even moeten wachten. Deze week kondigde de Brit ook nog optredens in Parijs en Amsterdam aan, wat doet vermoeden dat er een hele Europese tour aankomt, maar ook daar moeten we voorlopig nog op wachten.

Met “Pretty Boy” en “Easy Now” bracht Noel Gallagher’s High Flying Birds al twee zeer geslaagde singles uit van het aankomende album, maar helaas weet “Dead To The World” geen potten te breken. Het klinkt als een poging tot een dromerig popnummer, maar klinkt spijtig genoeg eerder saai dan dromerig. Het tempo ligt ongelooflijk laag en Noels zang is niet straf genoeg om onze aandacht er voortdurend bij te houden. Tijdens het refrein gaat hij wel wat hoger zingen, wat dan wel enorm in de smaak valt, maar het is jammerlijk onvoldoende om echt onderhoudend te zijn. Het dertien-in-een-dozijnstrijkorkest helpt daar natuurlijk ook niet bij. Gezien de vorige twee singles hadden we meer verwacht van “Dead To The World”, maar het kan niet altijd raak zijn, zelfs niet voor Noel Gallagher.

Council Skies verschijnt op 2 juni. Op 5 november staat Noel Gallagher’s High Flying Birds in AFAS Live.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

458 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur - "St. Charles Square"

‘Zit je in het kamp van Oasis of Blur?’ In 1995 zorgde geen muziekvraag voor meer ruzie onder vrienden dan de ’the…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (★★★½): Grauw verleden wordt zonnige toekomst

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat de geruchten rond een mogelijke reünie van Oasis de kop opsteken. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.