Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Easy Now”

© CPU – Bert Savels

Het zijn momenteel tegenstrijdige tijden voor Noel Gallagher. Op muzikaal vlak gaat het fantastisch, want op 2 juni verschijnt zijn nieuwe album Council Skies. Op privévlak gaat het dan weer een pak minder met de Britse muzikant. Na een huwelijk van 22 jaar gaan hij en zijn vrouw Sara uit elkaar. Volgens vele Oasis-fans zou dat wel eens de katalysator kunnen zijn die een Oasis-reünie in gang zet, maar vooralsnog blijft dat vooral wishful thinking.

Misschien hebben we ook helemaal geen reünie nodig, want Noel lijkt dit jaar ook een leuk soloalbum af te leveren. Vorig jaar kregen we nog het fraaie “Pretty Boy” en met “Easy Now” overtreft hij dat nog eens. De single opent met die typische Noel Gallagher-sfeer, die wordt opgewekt door akoestische gitaar en subtiele achtergrondzang. Er komen ook nog strijkers bij tijdens het refrein, dat over een ferm anthemgehalte beschikt. Helaas vragen we ons bij dergelijke nummers af hoe het zou geklonken hebben met de zang van Liam en we kunnen alleen maar concluderen dat het dan nog beter zou zijn.  Desalniettemin is “Easy Now” wel echt een hele leuke single, die ons doet uitkijken naar de release van Council Skies.

Council Skies verschijnt op 2 juni.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

461 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur - "St. Charles Square"

‘Zit je in het kamp van Oasis of Blur?’ In 1995 zorgde geen muziekvraag voor meer ruzie onder vrienden dan de ’the…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (★★★½): Grauw verleden wordt zonnige toekomst

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat de geruchten rond een mogelijke reünie van Oasis de kop opsteken. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.