Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Pretty Boy”

© CPU – Bert Savels

De mensen die nog steeds hopen op een reünie van Oasis, zullen hun hoop weer een jaar moeten opbergen. Nadat Liam Gallagher dit jaar met zijn derde soloplaat op de proppen kwam, en zelfs twee keer Knebworth kon vullen, keert ook zijn broer Noel Gallagher terug met de High Flying Birds. “Pretty Boy” is de eerste song van een gloednieuw album dat volgend jaar moet verschijnen. Dit keer is hij niet helemaal alleen te horen, want ook Johnny Marr leende zijn gitaarkunsten uit voor de single. Het resultaat: een rustige single zoals we die ondertussen al gewoon zijn van Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Nadat Noel Gallagher de afgelopen jaren enkele experimentele ep’s uitbracht, doet het deugd om hem terug op een melodische, dromerige manier te horen. Zijn eerste studioplaat sinds 2017 moet hem natuurlijk terug ietwat meer populariteit opleveren en daarvoor is de hulp van Johnny Marr welgekomen. Samen leveren ze met “Pretty Boy” een rocksong af waarbij de gitaren op een gemoedelijke manier voor een bepaalde melancholie zorgen waarbij Gallagher’s stem het geheel een dromerige draai geeft. Natuurlijk sluit Noel Gallagher nog steeds geen compromissen en blijft het anthemgehalte dat nummers van Oasis wel hadden weg, maar dat neemt niet weg dat we weer een aangename single uit zijn arsenaal krijgen. Volgend jaar dus meer met een gloednieuw album.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3551 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds - "Wandering Star"

De gebroeders Gallagher blijven voor leuke artikels zorgen, vooral als we hun uitspraken gaan analyseren. Je zou bijna vergeten dat ze ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.