Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loverman – “Differences Aside”

© CPU – Jan Van Hecke

Eind vorig jaar besloot James De Graef om afstand te nemen van zijn rol als frontman van Shht. De reden van dat vertrek was Loverman, het soloproject van de jongeman, dat zijn volledige aandacht verdiende. Niet meer dan terecht, bleek later, want onder dat alter ego tekende hij een contract bij PIAS en mocht hij prompt mee op Europese rondreis met Tamino. Met singles “Into The Night” en “Parlay” onder de arm, oogde zijn palmares voor de neutrale luisteraar misschien nog wat leeg, maar in het Koninklijk Circus toonde De Graef ons dat hij nog heel wat moois in zijn mouw had zitten. Het hoogtepunt van die sets was achteraf gezien misschien ook wel “Differences Aside”, waarbij hij het publiek de woorden liet zingen terwijl hij zelf via de zaal uit het zicht verloor.

Echt verwonderlijk is het dus niet dat net dat nummer als nieuwe single de wereld in wordt gestuurd. “Differences Aside” telt een kleine vier minuten; precies genoeg om ons helemaal mee te slepen in het wereldje dat Loverman weet te scheppen in die tijd. Met niet veel meer dan een akoestische gitaar en een ietwat groovy drumbeat gaat het er op muzikaal vlak lekker gemoedelijk aan toe, terwijl De Graef zelf er zijn diepe stem overheen giet. ‘Come along for the ride / Sing a song tonight’ wordt haast tot hypnotiserend toe herhaald, waardoor het nummer zich binnen de kortste keren in je gehoorkanalen heeft genesteld. Met hier en daar nog wat indiepsychedelische toevoegingen, moet uiteindelijk gewoon gezegd worden dat “Differences Aside” de beste release van Loverman tot nog toe is.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1750 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
InstagramLiveRecensies

Tamino @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Magie in het circus

Het is slechts een kwestie van tijd voor de muziekmagazines je weer beginnen doodgooien met eindejaarslijstjes. Een van de platen die je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loverman - "Parlay"

Er zijn weinig podia waar James De Graef de afgelopen weken geen voet op zette. Als frontman van het knotsgekke Shht trotseert…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.