Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spinvis – “Wie Zag Het Licht”

© CPU – Fleur De Backer

Met “Lente ’22” en “Paradijs” kregen we dit jaar al twee zeer sterke singles van Spinvis. De liedjes laten zich kenmerken door de typische teksten van de Nederlander, die vergezeld worden van catchy muziek, die bovendien redelijk uptempo was. Het zijn de voorproefjes van zijn zevende album Be-Bop-A-Lula, dat op 7 april verschijnt. Met “Wie Zag Het Licht” krijgen we nu de derde single en die klinkt toch heel wat anders dan we hadden verwacht.

Het liedje opent met een vrij trage drumbeat, waarna er al snel wat dromerige gitaren bijkomen. In het refrein klinkt de zang net zo dromerig en door de toevoeging van de subtiele strijkers belanden we in een soort roes, die zich doorheen het hele nummer verderzet. Tijdens het slot komt daar nog een kerkachtig koor bij, dat niemand had kunnen zien aankomen, maar wel een zeer leuk extraatje is. Het is alsof Spinvis ons eventjes uit de roes wilde halen waar we de vorige drie minuten inzaten en dat lukt hem op fraaie wijze. “Wie Zag Het Licht” is wederom een geslaagde single.

Be-Bop-A-Lula verschijnt op 7 april. Spinvis kondigde een bijbehorende clubtour door Nederland en België aan, waarvan je alle data hier vindt.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
InstagramLiveRecensies

Spinvis @ Cactus Club: Groter dan grootse kleinkunst

Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond, soms krijgen we de kans om de geniale tingeltangelhersenpan van Erik De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Spinvis - "Het volgende moment" & "We kunnen niet zoveel"

September. Weg zomer. Voordat we het weten haalt de routine ons in en zitten we weer in de dagelijkse sleur. Wie kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.