Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spinvis – “Lente ’22”

© CPU – Fleur De Backer

Spinvis duikt het nieuwe jaar in met een single met een verrassende titel. Met “Lente ‘22” blikt Erik de Jong terug op de eerste zonneschijn na de donderwolk die corona was, voor hem dus ‘een lente voor iedereen’. 

Het nummer opent zoals deze vaste naam in het Nederlands muzieklandschap dat goed kan: een vrolijk gitaarmelodietje met ondersteuning van toetsen en strijkers. Het optimisme stelt hij bij met zijn haast willekeurige en kleinmenselijke tekst, die ons zin doet krijgen in een hartverwarmend voorjaar: “kussen in het gras”, zingt de Jong, “en ijs bij de fontein”. 

Toch zou hij Spinvis niet zijn als hij er geen draai aan gaf: in een zwart-wit videoclip zingt hij wat eenzaam met oortjes in op de tram en speelt hij gitaar in de druilerige straten van een herfstachtig Amsterdam. Wat later ruilt hij de zon en de onschuldigheid in voor “neergehaalde bomen” en onze “plichten voor de rest”. Het nummer wordt afgesloten met een instrumentaal fragment, in de clip gespeeld door de Jong op piano in het treinstation.

Hoewel hij niet bepaald verrast, toont Spinvis weer maar eens hoe de kunst van het simpel houden erg doeltreffend kan zijn. “Lente ‘22” luidt de nieuwe plaat in, die de muzikant op 7 april plant te releasen.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
InstagramLiveRecensies

Spinvis @ Cactus Club: Groter dan grootse kleinkunst

Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond, soms krijgen we de kans om de geniale tingeltangelhersenpan van Erik De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Spinvis - "Het volgende moment" & "We kunnen niet zoveel"

September. Weg zomer. Voordat we het weten haalt de routine ons in en zitten we weer in de dagelijkse sleur. Wie kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.