Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton – “Horizons”

© Jess Ferran

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden dat Gus Dapperton voor het laatst een nieuw album uitbracht. In 2020 verscheen het plezante Orca, waar de Amerikaan afgelopen zomer het een en ander van liet horen tijdens optredens in geheel Europa, waaronder een hele fijne passage op Pukkelpop. Veel nieuwe muziek verscheen er helaas niet in de periode die is verstreken sinds Orca, waardoor we vooral wat ouder materiaal van de indiepopzanger voorgeschoteld kregen tijdens zijn liveshows. We vermoeden nu echter stiekem wel dat er dit jaar een nieuw project zal arriveren, want in oktober bracht de indiepopzanger ons “Wet Cement” en vandaag krijgen we met “Horizons” een opvolger!

We moeten bekennen dat “Horizons” ons niet heel erg verrast heeft. Het nummer klinkt namelijk als iedere song die Gus Dapperton eerder al uitbracht. Dus een klein beetje teleurgesteld zijn we wel, vooral na het interessante, volwassene “Wet Cement”. Dat betekent echter niet dat “Horizons” een muzikale verschrikking is. De New Yorker biedt ons namelijk gewoon een fijn indiepopliedje dat lekker in het oor ligt. Het energieniveau wordt geleidelijk aan opgebouwd tot een aanstekelijk einde waar we zeker wel een dansje op willen wagen. Het mist echter gewoon de vernieuwing en groei die we op de eerdere single wel al hoorden, waardoor we het gevoel hebben dat “Horizons” meer een b-kantje is van Orca dan de start van een nieuw tijdperk. De nieuwe van Gus Dapperton laat ons dus een beetje achter met gemixte gevoelens en slaagt er niet in om onze honger volledig te stillen.

Facebook / InstagramTwitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

232 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Don't Let Me Down" (feat. BENEE)

Toen het coronavirus net uitbrak in het voorjaar van 2020, vonden velen van ons een remedie tegen verveling op TikTok. Als je…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Anna of the North - Crazy Life (★★★): Elf toffe popsongs

Het is niet meer dan logisch dat een artiest in zijn of haar thuisland net dat tikkeltje populairder is dan buiten de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Wet Cement"

Dit jaar spendeerde Gus Dapperton een flink deel van zijn zomer ver weg van zijn thuisbasis New York. De Amerikaan vloog naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.