Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton – “Homebody”

© Jess Ferran

Het is alweer drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer-songwriter Gus Dapperton met Orca een nieuw album uitbracht. Daar komt binnen een week eindelijk verandering in, want op 7 juli brengt Gus zijn derde album, Henge, uit. Gus verklaarde onlangs nog in een Instagrambericht dat hij na het schrijven van het vorige album door een moeilijke periode ging. Tijdens en na de coronapandemie had de Amerikaan het bijzonder moeilijk met het schrijven van nieuw materiaal. De creatieve, kunstige en muzikale muren die Gus rond zich had opgebouwd werden ineens wankel en riepen heel wat moeilijke vragen op over inspiratie en de nood aan creativiteit. Hij nam dan ook even pauze om te herbronnen maar vond met zijn aankomende album gelukkig opnieuw verlichting.

De afgelopen maanden mochten we al enkele nummers van Henge ontvangen. Die lieten ons tot nu toe met eerder gemengde gevoelens achter. Zo hadden we het boeiende en dromerige “Wet Cement”, maar ook de weinig verrassende popklanken van “Horizons” en “Don’t Let Me Down” (feat. BENEE). Beide nog steeds fijne indiepopbrouwels, maar de interessante omslag met vorige projecten leek wel een pak minder merkbaar. Ook nieuwste single “Homebody” zweeft ergens in diezelfde wazige tussenzone waar Gus vooral de heel klassieke popkaart trekt. Het duurt bijvoorbeeld toch even vooraleer we de karakteristieke Gus zelf herkennen tussen de intro van pianotoetsen. De kopstem en zware drum zetten meteen koers richting popradio, en zetten zich ook verder in een catchy melodie en ietwat inspiratieloze herhaling. Het nummer licht daarmee eerder in lijn met BENEE-samenwerking “Don’t Let me Down”, want ook hier schudden onze dansbenen zich lichtelijk los. Een baanbrekende laatste worp voor het album verschijnt, kunnen we dit niet noemen, maar catchy is “Homebody” zeker en vast. Zoals we ondertussen ook van Gus gewend zijn, voegen de lagen in het stemgebruik wel nog een frisse twist toe aan dit pure indiepopverhaal.

Of Gus ons op Henge toch volledig weet te overtuigen, valt nog enkele dagen af te wachten. Voorlopig is “Homebody” voldoende voor een weekje popentertainment.

Facebook / InstagramTwitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Gus Dapperton @ Botanique (Orangerie): Dappere popster tussen schattig en stoer

Met meer dan een miljard streams enkel op Spotify en drie albums achter de kiezen, is Gus Dapperton al lang geen nieuwkomer…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 2): Van het blauwe donker naar het gele licht

De tweede dag van een festival is altijd een beetje sleuren, al had Leffingeleuren geluk dat de zon meteen aan het schijnen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren vervolledigt affiche met o.a. ECHT!, Rendez Vous, Alain Johannes en tal van Belgische talenten

We zitten ondertussen midden in de festivalzomer dus wordt het ook tijd voor de laatste festivals om hun planning volledig op te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.