Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton – “Wet Cement”

Dit jaar spendeerde Gus Dapperton een flink deel van zijn zomer ver weg van zijn thuisbasis New York. De Amerikaan vloog naar de andere kant van de oceaan om in Europa hier en daar wat soloshows te spelen en de podia van een aantal grote festivals te sieren, waaronder die van Pukkelpop. Dit deed hij op behoorlijk indrukwekkende wijze, maar nog wel met een setlist die eigenlijk voornamelijk bestond uit wat oudere nummers. Enerzijds begrijpen we dat. Gus’ tweede album Orca verscheen namelijk letterlijk middenin een pandemie, waardoor hij het materiaal nog niet veel live kon spelen. Anderzijds vonden we het wel een beetje jammer dat we nog niets nieuws te horen kregen van de indiepopzanger, maar vandaag komt daar verandering in met “Wet Cement”.

Hoewel “Wet Cement” vrij ingetogen begint met alleen een dromerige piano, zijn we al vanaf het eerste moment helemaal mee door Gus’ intrigerende stem. Net wanneer we ons echter beginnen af te vragen of “Wet Cement” zo’n klein liedje blijft, worden er harde drums ingezet en vindt er een shift plaats van dromerig naar duister. Er wordt op een zeer boeiende wijze opgebouwd naar een fantastische instrumentale solo om ten slotte volledig open te barsten naar het einde toe. Het contrast tussen het dromerige en donkere past perfect bij de tekst van het lied, waarin Gus de angst voor volwassenwording en verandering exploreert. Het is een hele interessante, deze nieuwe van Gus Dapperton, en hopelijk het eerste voorproefje voor een nieuw album van de Amerikaanse indiepopzanger!

Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

199 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Horizons"

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden dat Gus Dapperton voor het laatst een nieuw album uitbracht. In 2020 verscheen het plezante Orca,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Anna of the North - Crazy Life (★★★): Elf toffe popsongs

Het is niet meer dan logisch dat een artiest in zijn of haar thuisland net dat tikkeltje populairder is dan buiten de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

easy life - MAYBE IN ANOTHER LIFE (★★★½): Muzikaal hart onder de riem

De vloek van het tweede album is er, behalve als je het na je debuut voor gezien houdt, eentje waaraan eigenlijk geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.