Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton – “Don’t Let Me Down” (feat. BENEE)

© Jess Ferran

Toen het coronavirus net uitbrak in het voorjaar van 2020, vonden velen van ons een remedie tegen verveling op TikTok. Als je in die tijd veel op de filmpjesapp gescrolld hebt, dan herinner je je vast nog het nummer “Supalonely”. Er was toentertijd geen ontkomen aan het duet van BENEE en Gus Dapperton, en het lied geeft ons nu nog flashbacks naar die periode. Drie jaar na dato hebben Dapperton en BENEE opnieuw de krachten gebundeld, ditmaal op Dapperton’s nieuwste single “Don’t Let Me Down”.

“Don’t Let Me Down” is niet zo’n ongelooflijke oorwurm als dat “Supalonely” was, maar het is wel degelijk een zeer catchy liedje. De poppy beat van het nummer is tegelijkertijd ietwat dromerig en een beetje tropisch, waardoor we er een lekker zomers, vrolijk gevoel van krijgen. De tekst is daarentegen wat minder vrolijk. “Don’t Let Me Down” gaat namelijk over een complexe relatie waarin er wel sprake is van liefde, maar ook van teleurstellingen. Je wilt wel met iemand zijn, maar de angst voor teleurstelling is altijd aanwezig. De frustratie en vermoeidheid is te horen in BENEE’s stem, terwijl Dapperton zichzelf opnieuw probeert te verdedigen en verklaren. Het is een fijne wisselwerking die we horen tussen de Nieuw-Zeelandse en de Amerikaan, wat maakt dat “Don’t Let Me Down” zeker wel een geslaagde single is voor de zonnige dagen op komst!

Gus Dapperton: Facebook / Instagram / Twitter
BENEE: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

250 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Homebody"

Het is alweer drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer-songwriter Gus Dapperton met Orca een nieuw album uitbracht. Daar komt binnen een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BENEE & Mallrat - "Do It Again"

Wat is het eerste WK voetballied waaraan jij denkt? De kans is groot dat het antwoord “Waka Waka (This Time for Africa)”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Horizons"

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden dat Gus Dapperton voor het laatst een nieuw album uitbracht. In 2020 verscheen het plezante Orca,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.