Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely – “Love High”

© CPU – Bert Savels

Coely Mbueno, beter bekend onder haar voornaam, startte op zeventienjarige leeftijd met rappen in een jeugdcentrum in haar thuisstad Antwerpen. Haar eerste ep loste ze in 2013, wat haar meteen de Redbull Elektropedia Award voor Breakthrough Artist opleverde. Met ook MIA’s voor Solo Vrouw en Urban op haar palmares en shows op Pukkelpop, Glastonbury en zelfs Tomorrowland, kunnen we haar gerust een van de koninginnen van de Belgische hiphop noemen. De Antwerpse zoekt de grenzen op tussen pop, hiphop, soul en r&b en komt binnenkort met haar tweede album Alive, met singles als “Kaos“, titeltrack “Alive” en een samenwerking met Shaka Shams.

Van die eerdere singles konden we al afleiden dat Alive zeker geen popalbum wordt: “Kaos” is gefinetuned met rockinvloeden en “Alive” kiest volop de donkere hiphopweg. Op haar nieuwste single “Love High” trekt Coely wel de popkaart. Ondersteund door troebele akkoorden bouwt het nummer op richting het refrein, dat zich binnen de kortste keren weet te nestelen in onze hersenpan en over de behoefte aan liefde en een partner gaat. “Love High” is dan ook een bedankwoordje voor Coely’s echtgenoot, die in de periode waarin hun kersverse zoon alle aandacht opeiste, alle andere taken op zich nam. Met dit meezingbare nummer laat de Antwerpse nog maar eens zien wat voor geluid ze door haar strottenhoofd kan laten galmen en levert ze een kandidaat top 40-hitje af.

Alive komt op 17 maart uit. Een week later, op 25 maart stelt Coely haar plaat voor in de AB. Op 31 maart kan haar thuisstad kennismaken met de nieuwe plaat, meer bepaald op 31 maart in De Roma, en ook onze noorderburen worden niet overgeslagen. Zij kunnen op 9 april terecht in Paradiso.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop komt met donderdagnamen en Electric Callboy!

Zo goed als alle tickets voor Pukkelpop 2024 zijn intussen over de toonbank gegaan, dus kan de organisatie op haar dooie gemakje…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.