Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely – “Alive”

©CPU – Ymke Dirikx

Een dikke maand geleden keerde Coely terug naar de Belgische hiphopscene. ‘I’m back like I never left’, zong ze in het onstuimige “Run It Up” en we konden haar geen ongelijk geven. Na een succesvol debuutalbum in 2017 met langdurige tour was het tijd voor een huisje-tuintje-kindjeverhaal dat haar muzikale carrière even op pauze zette. Met het nieuwe “Alive” maakt ze muzikaal en tekstueel nog eens duidelijk dat ze nog springlevend is.

“Alive” bevat niet de catchy, euforische melodieën van Coely’s eerdere nummers. Met strofes tjokvol klinkerrijm en een herhalend refrein rapt ze zich door stevige beats heen. Daardoor is “Alive” een donkere hiphopschijf waar badass rap voor de catchy factor zorgt. Coely bewijst nog maar eens dat hiphop door haar lijf giert. Op de zomerfestivals zal dit nummer vervolgens heel wat ongeremde energie door het publiek doen stromen.

Later dit jaar komt er een album aan. Ondertussen kan je haar nieuwe materiaal ontdekken op vele festivals waaronder Cactusfestival (9 juli), Lokerse Feesten (6 augustus), Jazz Middelheim (12 augustus) en Pukkelpop (18 augustus).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2023 (Festivaldag 1): Meer dan een opwarmer

Volgens aloude traditie is Gladiolen als festival medeverantwoordelijk voor het klaarstomen van menig muzikant voor de aankomende, drukke periode. Tijdens de 23ste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Coely, Black Box Revelation, LaBrassBanda en meer vervoegen Dranouter-affiche

Na de aankondigingen van onder andere Merol, Bazart en Laïs zet de organisatie van Dranouter zijn line-up vandaag wat extra kracht bij….
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.