Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely – “Alive”

©CPU – Ymke Dirikx

Een dikke maand geleden keerde Coely terug naar de Belgische hiphopscene. ‘I’m back like I never left’, zong ze in het onstuimige “Run It Up” en we konden haar geen ongelijk geven. Na een succesvol debuutalbum in 2017 met langdurige tour was het tijd voor een huisje-tuintje-kindjeverhaal dat haar muzikale carrière even op pauze zette. Met het nieuwe “Alive” maakt ze muzikaal en tekstueel nog eens duidelijk dat ze nog springlevend is.

“Alive” bevat niet de catchy, euforische melodieën van Coely’s eerdere nummers. Met strofes tjokvol klinkerrijm en een herhalend refrein rapt ze zich door stevige beats heen. Daardoor is “Alive” een donkere hiphopschijf waar badass rap voor de catchy factor zorgt. Coely bewijst nog maar eens dat hiphop door haar lijf giert. Op de zomerfestivals zal dit nummer vervolgens heel wat ongeremde energie door het publiek doen stromen.

Later dit jaar komt er een album aan. Ondertussen kan je haar nieuwe materiaal ontdekken op vele festivals waaronder Cactusfestival (9 juli), Lokerse Feesten (6 augustus), Jazz Middelheim (12 augustus) en Pukkelpop (18 augustus).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 2): Brugge in vuur en vlam

Het Cactusfestival startte op zijn openingsdag met een domper van jewelste door de afzegging van Robert Plant & Alison Krauss. Belle and…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely - "Run It Up" (feat. Albi X)

Coely, de koningin van de Belgische hiphop, keert vandaag terug naar haar troon. De Antwerpse heeft er een aantal rustige jaren op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Black Eyed Peas en Coely!

Lokerse Feesten is op dreef en lost vandaag twee namen voor de internationale popdag. Met Black Eyed Peas komt er op zaterdag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.