Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely – “Alive”

©CPU – Ymke Dirikx

Een dikke maand geleden keerde Coely terug naar de Belgische hiphopscene. ‘I’m back like I never left’, zong ze in het onstuimige “Run It Up” en we konden haar geen ongelijk geven. Na een succesvol debuutalbum in 2017 met langdurige tour was het tijd voor een huisje-tuintje-kindjeverhaal dat haar muzikale carrière even op pauze zette. Met het nieuwe “Alive” maakt ze muzikaal en tekstueel nog eens duidelijk dat ze nog springlevend is.

“Alive” bevat niet de catchy, euforische melodieën van Coely’s eerdere nummers. Met strofes tjokvol klinkerrijm en een herhalend refrein rapt ze zich door stevige beats heen. Daardoor is “Alive” een donkere hiphopschijf waar badass rap voor de catchy factor zorgt. Coely bewijst nog maar eens dat hiphop door haar lijf giert. Op de zomerfestivals zal dit nummer vervolgens heel wat ongeremde energie door het publiek doen stromen.

Later dit jaar komt er een album aan. Ondertussen kan je haar nieuwe materiaal ontdekken op vele festivals waaronder Cactusfestival (9 juli), Lokerse Feesten (6 augustus), Jazz Middelheim (12 augustus) en Pukkelpop (18 augustus).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop komt met donderdagnamen en Electric Callboy!

Zo goed als alle tickets voor Pukkelpop 2024 zijn intussen over de toonbank gegaan, dus kan de organisatie op haar dooie gemakje…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.