Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single City And Colour – “Fucked It Up”

City and Colour, oftewel singer-songwriter Dallas Green, is terug met de derde single uit zijn aankomende album Love Still Held Me Near. Deze worp gaat door het leven als “Fucked It Up” en volgt “Meant To Be” en “Underground” op als opwarmer van album nummer zeven. Na een periode waarin Greens hardcore band, Alexisonfire, terug leven inblies, krijgt de stads- en kleurband in 2023 weer volledig de aandacht.

Op “Meant To Be” klonk Green nog enorm somber, terwijl “Underground” al een iets opgewekter geluid liet optekenen. “Fucked It Up” vaart muzikaal eerder in hetzelfde water als die laatste. De akoestische gitaar mag de song op gang trappen, maar na een dikke minuut valt de band rustig in. De slidegitaar jankt zacht en de drums worden met liefde gestreeld. Dallas Green drapeert er zijn hoge stem over en laat die jankende gitaar naar het einde toe de vrije loop. “Fucked It Up” is een contemplatief nummer dat de kwetsbaarheid en onzekerheid van relaties benadrukt. De frontman zegt zelf dat hij met deze single een speels lied wilde schrijven over de ups en downs van een relatie, want in het echte leven verandert alles en moet je meegroeien met de tijd.

De opvolger van A Pill for Loneliness uit 2019 ligt 31 maart in de rekken. De twaalf nummers op The Love Still Held Me Near zijn geproduceerd door Green en zijn bandlid Matt Kelly, en volgen de moeilijkste periode in Green’s leven, waaronder het tragische verlies van zijn beste vriend Karl Bareham in 2019.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

City and Colour @ De Roma: Kracht in stilte

Eind maart verscheen met The Love Still Held Me Near alweer de zevende plaat van City and Colour. In een ver verleden…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
Features

12 tips voor een geslaagd Rock Werchter!

Nadat het gras een jaartje lang terug richting zijn natuurlijke kleur kon groeien, staan de festiviteiten in Werchter terug voor de deur….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.