Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single City and Colour – “Meant to Be”

City and Colour leek al een tijdje in een diepe winterslaap te verkeren. Het laatste wapenfeit van Dallas Greens soloproject dateert ondertussen toch ook alweer van 2019, toen A Pill for Loneliness verscheen. 2022 bleek dan weer een jaar te worden waar Green zijn duivels mocht ontbinden met Alexisonfire. Zo bracht de posthardcore band uit Ontario voor het eerst in dertien jaar nieuwe muziek uit in de vorm van het album Otherness. Vorige maand verblijdden ze de Belgische fans nog met een show in Trix en vandaag schakelt Green weer een tandje trager met een gevoelige op zichzelf staande single.

Met “Meant to Be” wordt de gevoelige snaar geraakt. Het nummer dient als treurzang om goede vriend en producer van City and Colour Karl Bareham te eren. Bareham verdronk tijdens een Australische tournee met de band in 2019 voor de Gold Coast. Green werd gevraagd om zijn broeder te identificeren in het mortuarium. Hij omschrijft het als het moeilijkste moment dat hij in zijn leven beleefde en het zou hem voorgoed veranderen. “Meant to Be” is rauw en laat ons achter met een smachtend gevoel naar een verloren vriend. Muzikaal blijft Green in rustige wateren en drijft het nummer op grote, trage akkoorden met een minimale percussie. De zachte troostende stem ligt als een troostende arm over onze schouder.

Het is oprecht, hartverscheurend en zo eerlijk als het komt. Zulke moed in het schrijven van liedjes zal resoneren met iedereen die hetzelfde soort verlies in hun leven heeft meegemaakt. “Meant to Be” herinnert ons eraan hoe mooi en intiem City and Colour ons kan raken tot in het diepste van onze ziel.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

City and Colour @ De Roma: Kracht in stilte

Eind maart verscheen met The Love Still Held Me Near alweer de zevende plaat van City and Colour. In een ver verleden…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
Features

12 tips voor een geslaagd Rock Werchter!

Nadat het gras een jaartje lang terug richting zijn natuurlijke kleur kon groeien, staan de festiviteiten in Werchter terug voor de deur….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.